Annoncørbetalt indhold fra Bornholmergrisen
Mørbrad med pommes Anna og salat med selleri og æble
GæSTEMAD OG FEST

Mørbrad med pommes Anna og salat med selleri og æble

Nyd en god mørbrad med frisk, knasende salat og tyndt skårede bagte kartofler. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g mørbrad , Bornholmergrisen
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. friskkværnet sort peber
3 spsk. neutral olie

Pommes Anna:

800 g kartofler
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
50 g smør
0.5 tsk. friskkværnet sort peber
0.5 tsk. salt

Salat:

4 stk. stilk selleri
2 stk. æbler
0.5 dl. ristede valnødder
2 dl. frisésalat
0.5 dl. tranebær
1 dl. persille

Sennepscreme:

1 spsk. grov sennep
1 dl. mayonnaise
1 dl. cremefraiche
- purløg

Sådan gør du

  1. 1
    Afpuds mørbraden for sener. Tør den godt af med køkkenrulle, drys med salt og friskkværnet sort peber. Brun mørbraden på en pande med olie, til den er gylden på alle sider.
  2. 2
    Kom mørbraden i en bradepande og steg den færdig i ovn ved 170 grader, indtil kernetemperaturen er 62-65 grader.
  3. 3
    Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  4. 4
    Smelt smør i en gryde og tilføj et presset hvidløg, timian, salt og friskkværnet sort peber.
  5. 5
    Kom bagepapir i bundet af en mindre form, f.eks. en brødform.
  6. 6
    Læg et lag kartoffelskiver i bunden. Pensl med smør. Gentag med et nyt lag kartofler og smør, indtil alle kartoflerne og smørret er brugt. Læg gerne noget tungt ovenpå, så de bliver godt presset sammen.
  7. 7
    Tilbered i ovnen ved 180 grader, cirka 40 minutter, indtil de er møre. Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle af. Tag kartoffelkagen ud af formen og skær den i mindre firkanter.
  8. 8
    Steg firkanterne på en stegepande med smør, indtil de er lækre og sprøde.
  9. 9
    Skær selleri på langs, gerne med en kartoffelskræller eller ostehøvl. Kom i iskoldt vand og gem i køleskabet, så krøller de sig flot. Skær æbler i både. Bland til sidst selleri, æble, ristede valnødder, frisésalat, tranebær og persille sammen.
  10. 10
    Bland grov sennep, mayonnaise, cremefraiche og hakket purløg sammen. Smag til med friskkværnet sort peber og purløg.
  11. 11
    Server skiver af mørbrad sammen med sprøde pommes Anna, frisk salat og sennepscreme.