Mørbrad med pommes Anna og salat med selleri og æble
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | mørbrad , Bornholmergrisen |
0.5 tsk. | salt |
0.5 tsk. | friskkværnet sort peber |
3 spsk. | neutral olie |
Pommes Anna:
800 g | kartofler |
2 fed | hvidløg |
2 tsk. | timian |
50 g | smør |
0.5 tsk. | friskkværnet sort peber |
0.5 tsk. | salt |
Salat:
4 stk. | stilk selleri |
2 stk. | æbler |
0.5 dl. | ristede valnødder |
2 dl. | frisésalat |
0.5 dl. | tranebær |
1 dl. | persille |
Sennepscreme:
1 spsk. | grov sennep |
1 dl. | mayonnaise |
1 dl. | cremefraiche |
- | purløg |
Sådan gør du
-
1Afpuds mørbraden for sener. Tør den godt af med køkkenrulle, drys med salt og friskkværnet sort peber. Brun mørbraden på en pande med olie, til den er gylden på alle sider.
-
2Kom mørbraden i en bradepande og steg den færdig i ovn ved 170 grader, indtil kernetemperaturen er 62-65 grader.
-
3Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
-
4Smelt smør i en gryde og tilføj et presset hvidløg, timian, salt og friskkværnet sort peber.
-
5Kom bagepapir i bundet af en mindre form, f.eks. en brødform.
-
6Læg et lag kartoffelskiver i bunden. Pensl med smør. Gentag med et nyt lag kartofler og smør, indtil alle kartoflerne og smørret er brugt. Læg gerne noget tungt ovenpå, så de bliver godt presset sammen.
-
7Tilbered i ovnen ved 180 grader, cirka 40 minutter, indtil de er møre. Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle af. Tag kartoffelkagen ud af formen og skær den i mindre firkanter.
-
8Steg firkanterne på en stegepande med smør, indtil de er lækre og sprøde.
-
9Skær selleri på langs, gerne med en kartoffelskræller eller ostehøvl. Kom i iskoldt vand og gem i køleskabet, så krøller de sig flot. Skær æbler i både. Bland til sidst selleri, æble, ristede valnødder, frisésalat, tranebær og persille sammen.
-
10Bland grov sennep, mayonnaise, cremefraiche og hakket purløg sammen. Smag til med friskkværnet sort peber og purløg.
-
11Server skiver af mørbrad sammen med sprøde pommes Anna, frisk salat og sennepscreme.