Mørbrad med pommes Anna og salat med selleri og æble
Nyd en god mørbrad med frisk, knasende salat og tyndt skårede bagte kartofler. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown.
4 Personer
Ingredienser
600 g
mørbrad , Bornholmergrisen
0.5 tsk.
salt
0.5 tsk.
friskkværnet sort peber
3 spsk.
neutral olie
Pommes Anna:
800 g
kartofler
2 fed
hvidløg
2 tsk.
timian
50 g
smør
0.5 tsk.
friskkværnet sort peber
0.5 tsk.
salt
Salat:
4 stk.
stilk selleri
2 stk.
æbler
0.5 dl
ristede valnødder
2 dl
frisésalat
0.5 dl
tranebær
1 dl
persille
Sennepscreme:
1 spsk.
grov sennep
1 dl
mayonnaise
1 dl
cremefraiche
-
purløg
ANNONCE
Sådan gør du
1
Afpuds mørbraden for sener. Tør den
godt af med køkkenrulle, drys med salt og
friskkværnet sort peber. Brun mørbraden på en pande med olie, til den er gylden på alle sider.
2
Kom mørbraden i en bradepande og steg den
færdig i ovn ved 170 grader, indtil kernetemperaturen er 62-65 grader.
3
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
4
Smelt smør i en gryde og tilføj et presset hvidløg, timian, salt og friskkværnet sort peber.
5
Kom bagepapir i bundet af en mindre form, f.eks. en brødform.
6
Læg et lag kartoffelskiver i bunden. Pensl med
smør. Gentag med et nyt lag kartofler og smør,
indtil alle kartoflerne og smørret er brugt. Læg
gerne noget tungt ovenpå, så de bliver godt
presset sammen.
7
Tilbered i ovnen ved 180 grader, cirka 40
minutter, indtil de er møre. Tag kartoflerne ud
af ovnen og lad dem køle af. Tag kartoffelkagen ud af formen og skær den i mindre firkanter.
8
Steg firkanterne på en stegepande med
smør, indtil de er lækre og sprøde.
9
Skær selleri på langs, gerne med en
kartoffelskræller eller ostehøvl. Kom i iskoldt
vand og gem i køleskabet, så krøller de sig flot.
Skær æbler i både. Bland til sidst selleri, æble,
ristede valnødder, frisésalat, tranebær og
persille sammen.
10
Bland grov sennep, mayonnaise, cremefraiche og hakket purløg sammen. Smag til med friskkværnet sort peber og purløg.
11
Server skiver af mørbrad sammen med sprøde pommes Anna, frisk salat og sennepscreme.