Marineret speltkornssalat med rejer
AFTENSMAD

Marineret speltkornssalat med rejer

Hele speltkerner er fuldkorn, så her får du en salat, der mætter godt. Husk at snitte fennikel papirtyndt så godt du kan. Det gør smagsoplevelsen mindre voldsom og salaten ekstra fin.  
  • 8 Personer

Ingredienser

500 g parboiled spelt
2 stk. fennikel
- Marinade:
4 spsk. olie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
2 spsk. friskhakket estragon
- salt og peber
450 g reje
2 stk. lime
400 g rugbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Kog speltkornene efter anvisning på emballagen.
  2. 2
    Afdryp og kom i en skål.
  3. 3
    Bland dressingen og vend med spelten.
  4. 4
    Skær fennikel lige over og skær i bladtynde skiver.
  5. 5
    Kog fennikel i letsaltet vand i 3 minutter.
  6. 6
    Hæld vandet fra og bland med spelten.
  7. 7
    Lad salaten stå til den er kold og opbevar derpå salaten i køleskabet.
  8. 8
    Rist rugbrødet godt på rister eller i en meget varm ovn, indtil skiverne bliver sprøde og gyldne.
  9. 9
    Tag salaten ud af køleskabet ca 30 minutter før den skal spises.
  10. 10
    Vend rejerne i og server med ristet rugbrød.