makrel
BAGVæRK

makrel

En mild og sød kage med syrlig skyrtopping, som balancerer de modne bananer godt. Server banankagen til søndagsbrunch eller eftermiddagste.
  • 8 Personer

Ingredienser

50 g honning
75 g sukker
2 stk æg
1 dl. solsikke- eller vindruekerneolie
80 g grahamsmel
100 g sigtemel
2 tsk. ingefær
2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
125 g gulerod
125 g banan
30 g Hakkede valnødder
75 g rosin

Creme

200 g skyr
200 g mascarponeost

Topping

- ananas
- banan
- citronverbena eller citronmelisse

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader.
  2. 2
    Smør en mindre rugbrødsform eller sandkageform. Drys med mel.
  3. 3
    Kom honning, sukker og æg i en skål, og pisk blandingen godt sammen. Pisk æggene heri, og tilføj olien.
  4. 4
    Bland mel, krydderier og bagepulver sammen, og vend dem i æggeblandingen.
  5. 5
    Riv gulerødder fint, og vend dem i sammen med moset banan, nødder og rosiner.
  6. 6
    Kom dejen i formen og glat den ud. Bag kagen i 50 minutter. Tag kagen ud, og afkøl den helt.
  7. 7
    Rør skyr og mascarpone sammen, og fordel den over kagen. Dekorer kagen med frugt og urter.