Let mayonnaisecreme til laks og æg
FROKOST

Let mayonnaisecreme til laks og æg

Hjemmerørt mayonnaise smager meget bedre end mayonnaise på tube. Derfor rører vi først mayonnaisen, inden vi laver en velsmagende creme til laks og æg. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
- en knivspids salt
2 dl. neutral olie, f. eks. vindruekerneolie
1 dl. græsk yoghurt 10%
1 stk. fed hvidløg
4 spsk. rogn, f. eks. lakserogn, ørredrogn eller stenbiderrogn
- Helt rugbrød
4 stk. hårdkogte æg
200 g røget østersølaks
- En håndfuld spinatblade

Sådan gør du

  1. 1
    Kom æg i en lille skål, og rør med eddike og salt.
  2. 2
    Kom nogle dråber olie i æggeblandingen, mens du pisker.
  3. 3
    Hæld olie i en tynd stråle, mens du pisker, og mayonnaisen bliver tyk.
  4. 4
    Olie og æg skal have samme temperatur, så mayonnaisen ikke skiller.
  5. 5
    Smag mayonnaisen til med salt og peber.
  6. 6
    Tag 3/ 4 dl mayonnaise fra og kom i en skål.
  7. 7
    Gem resten i køleskabet.
  8. 8
    Vend mayonnaisen med yoghurt, lidt revet hvidløg og rogn.
  9. 9
    Skær rugbrød i bladtynde skiver og rist dem sprøde som chips.
  10. 10
    Anret laks, æg, rugbrød og spinatblade på fire tallerkener, og server med dressing.