Let mayonnaisecreme til laks og æg
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | pasteuriserede æggeblommer |
1 tsk. | hvidvinseddike |
- | en knivspids salt |
2 dl. | neutral olie, f. eks. vindruekerneolie |
1 dl. | græsk yoghurt 10% |
1 stk. | fed hvidløg |
4 spsk. | rogn, f. eks. lakserogn, ørredrogn eller stenbiderrogn |
- | Helt rugbrød |
4 stk. | hårdkogte æg |
200 g | røget østersølaks |
- | En håndfuld spinatblade |
Sådan gør du
-
1Kom æg i en lille skål, og rør med eddike og salt.
-
2Kom nogle dråber olie i æggeblandingen, mens du pisker.
-
3Hæld olie i en tynd stråle, mens du pisker, og mayonnaisen bliver tyk.
-
4Olie og æg skal have samme temperatur, så mayonnaisen ikke skiller.
-
5Smag mayonnaisen til med salt og peber.
-
6Tag 3/ 4 dl mayonnaise fra og kom i en skål.
-
7Gem resten i køleskabet.
-
8Vend mayonnaisen med yoghurt, lidt revet hvidløg og rogn.
-
9Skær rugbrød i bladtynde skiver og rist dem sprøde som chips.
-
10Anret laks, æg, rugbrød og spinatblade på fire tallerkener, og server med dressing.