Laks med tomat og mandler
Lidt inspiration til at tilberede laksen på en ny måde. Her overhældt med tomat og peberfrugt og toppet med mandler og grønt.

- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | tomater |
2 stk | røde pebre, ca. 300 g |
1 stk. | rød chili (kan udelades) |
3 tsk. | salt |
1 tsk. | olivenolie |
600 g | fersk laks |
25 g | mandel |
2 stk | forårsløg |
1 bundt | dild (kan udelades) |
Sådan gør du
- 1.Vask tomaterne og skær dem i kvarte.
- 2.Vask pebre og evt. chili og rens for kerner. Skær pebre i tern – ca. 1x1 centimeter, hak evt. chili fint og bland med tomater og salt.
- 3.Smør et ovnfast fad med olie. Læg laksen i fadet og fordel tomat-peberblanding ovenpå.
- 4.Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.
- 5.Hæld mandlerne over med rigeligt kogende vand. Lad dem trække i vandet i 5-10 minutter.
- 6.Smut dem, skyl og tør dem.
- 7.Rens forårsløg og skær dem i ca. 5 millimeter tynde skiver.
- 8.Skyl evt. dild og snit/klip det fint.
- 9.Drys retten med mandler, forårsløg og evt. dild og server med (nye) små kartofler eller pasta.
Tip!
Grønt/frugt – ca. 325 gram/person
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad