Kylling med Stephs krydderiblanding
AFTENSMAD

Kylling med Stephs krydderiblanding

Start i god tid. Kyllingeoverlårene maseres og trækker med krydderiblanding – gerne natten over. Opskriften er fra kogebogen Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad
  • 4 Personer

Det skal du bruge

1 tsk. allehånde (hel)
2 stk laurbærblade , friske, brækket i mindre stykker
1.5 tsk. stødt chili
1.5 tsk. paprika
0.5 tsk. stødt kanel
0.5 tsk. mixed spice (en sød blanding, f.eks. pumpkin spice)
25 g muscovadosukker (lys)
1.5 spsk. flydende honning
- jalapeno chilier, grønne og finthakkede
2 stk røde scotch bonnet-chilier (habanero) finthakkede
1 stk. rødløg , i 1 cm store tern (100g)
2 stk forårsløg , fintsnittede (30 g)
50 ml. olivenolie
1 kg kyllingeoverlår , med skind og ben
2 spsk. hvidvinseddike
- salt

Til serveringen

0.5 stk. hvidkål i tynde skiver
- ¼ ananas i tynde skiver
- kokosflager friske
lidt jalapeno i skiver
- forårsløg i skiver
- koriander
- mynte

Salaten er marineret med

- olivenolie
- limesaft
- ahornsirup


Sådan gør du

  1. 1
    Kom allehånde og laurbærblade på en tør pande, og rist dem i 1-2 min., til laurbærbladene får blærer. Stød det til et pulver i en morter, kom det op i en stor skål sammen med resten af ingredienserne bortset fra kylling og eddike. Tilsæt 1 tsk. salt, vend det godt sammen, og kom kyllingeoverlårene i. Massér dem godt over det hele, dæk skålen til, og stil den på køl i mindst 6 timer eller natten over.
  2. 2
    Tag kyllingen ud en halv time før tilberedningen, tilsæt vineddiken, og vend det godt sammen. Varm ovnen op til 180° varmluft. Læg kyllingeoverlårene på et stort stykke bagepapir i en bradepande med skindsiden opad. Steg dem i 45 min., til de er sprøde og gyldenbrune. Drej bradepanden en halv omgang i ovnen ca. halvvejs. Tag kyllingen ud, og lad den stå og sætte sig i 10 min. før serveringen.
  3. 3
    Vi serverede kyllingen med en helt simpel slaw lavet på et lille halvt hvidkål og en kvart ananas, begge dele i tynde skiver, nogle friske kokosflager, lidt jalapeno i skiver, forårsløg, koriander og mynte. Salaten er marineret med olivenolie, limesaft og ahornsirup.