Krydret gulerodssuppe med stegt tempeh
AFTENSMAD

Krydret gulerodssuppe med stegt tempeh

Sprødstegte tempeh-tern er gode som tilbehør til nærmest enhver suppe. Tempeh tilfører smag, bid og karakter - og så mætter tempeh selvfølgelig også rigtig godt. Opskriften er udviklet af Mikkel Karstad for Contempehrary.
 • 4 Personer

Ingredienser

200 g Tempeh af flækærter
500 g gulerødder
1 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. Ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. tørret chili
1 stk. stjerneanis
1 kvist rosmarin
1 stk. appelsin
1 l. vand
0.5 dl. fløde
- salt og nykværnet peber
1 stk. citron Usprøjtet
2 dl. græsk yoghurt
25 g hasselnødder
1 bundt estragon

Sådan gør du

 1. 1
  Skræl gulerødder, pil skalotteløg og hvidløg, og hak det hele i mindre stykker.
 2. 2
  Kom 2 spsk. olie i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, chili og stjerneanis, og lad det sautere lidt. Tilsæt så gulerødder og rosmarin, og lad det sautere i 4-5 minutter, til gulerødderne begynder at tage lidt farve.
 3. 3
  Tilsæt appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og 1 liter vand. Bring i kog, og lad suppen koge i 15-20 minutter, til gulerødderne er møre og stadig har lidt af deres friskhed i smagen tilbage.
 4. 4
  Tag rosmarinkvisten op af suppen, tilsæt fløden, og lad suppen koge i yderligere 2 minutter.
 5. 5
  Kom suppen i en blender, eller brug en stavblender, og blend til en helt glat suppe. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Hæld suppen tilbage i gryden, hvis du har haft den i en blender, og hold den lun.
 6. 6
  Skær tempehen ud i tern på 1 x 1 cm og rist dem i lidt olie på en pande, så de bliver sprøde. Kom hakkede hasselnødder på panden, og rist dem med de sidste 30 sekunder. Krydres med salt og friskkværnet peber.
 7. 7
  Anret den varme suppe i skåle med en god klat yoghurt, ristet tempeh og hasselnødder, drys med hakket estragon på toppen. Dryp med lidt olivenolie og server.