Kalvetykkam med tomater og urtedrys

Kalvetykkam med tomater og urtedrys

Til når du har god tid til at nyde duften af simreret. Stil den i ovnen, mens du glæder dig til den fine smag af kalv, hvidvin og citron.
  • 4 Personer

Kalvetykkam

2 spsk. olie
1 stk. kalvetykkam snøret, ca. 1,5 kilo
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 stk. ansjosfilet
0.5 tsk. chiliflager, tørrede
4 stk. 
skalotteløg
2 stk. stængler bladselleri
500 g friske modne tomater i store tern
2.5 dl. hvidvin
3 stk. kviste frisk rosmarin
- salt og sort peber

Urtedrys

- frisk persille hakket
- revet, usprøjtet citron- eller appelsinskal
- frisk kørvel eller basilikum, hakket

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 120 grader.
  2. 2
    Varm olien i en ovnfast stegegryde, og brun kødet  godt på alle sider. Tag det op, tilsæt mere olie, ansjoser og hvidløg, og lad det stege 3 min., tilsæt grøntsager og urter og lad dem brune yderligere 2-3 min. 
  3. 3
    Hæld hvidvin på, og læg kødet tilbage i gryden. Sæt den i ovnen med låg i ca. 6 timer eller til kødet er mørt.
  4. 4
    Tag kødet op, dæk det med stanniol. Si saucen, og hæld den tilbage i gryden. Kog den ind til ca.2 dl. 
  5. 5
    Bland urterne i en skål med citronskal og lidt flagesalt og friskkværnet peber.
  6. 6
    Kom kødet i saucen, og lad det varme igennem. Server kødet i store stykker sammen med sauce, grøntsager og lidt urtedrys.

Tip!

Bland lidt parmesanost i urtedrysset, og drej smagen i italiensk retning. Parmesanost er en god og nem kilde til den eftertragtede umamismag. Server med dampede grønne bønner og frisk pasta eller ovnstegte kartofler.