Grøn salat a la Panzanella

Italiensk salat med brød og tomat vendt i en krydret oliedressing. God som forret eller tilbehør til sommerens kødretter. 
Grøn salat a la Panzanella
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

3 stk store skiver italiensk brød
12 stk blommetomater
1 stk. løg
3 dl. hakket frisk basilikum
4 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
- Salt, sukker, peber
4 stk store håndfulde salatblade, gerne blandede

Sådan gør du

  1. 1.Skær brød i mundrette stykker.
  2. 2.Skær tomater over en gang og hak løget fint.
  3. 3.Bland sammen i en skål, vend med basilikum.
  4. 4.Rør dressingen sammen og smag den til med salt, sukker og peber.
  5. 5.Vend dressing med tomater, brød, og løg, og lad trække 15-30 minutter.
  6. 6.Lige når salaten skal serveres, vender du salatbladene med resten af salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #få ingredienser og #vegetar