Grøn rissalat med let krydret dressing
Ris fylder godt i en salat og giver bid og variation. Vi serverer denne sommerlige rissalat med en let krydret dressing baseret på en god olie og sæsonens grønt.

- 4 Personer
Ingredienser
3 dl. | basmatiris, råris |
3 spsk. | olie, gerne hørfrøolie |
1 spsk. | citronsaft |
1 spsk. | friskrevet ingefær |
1 spsk. | friskrevet peberrod |
- | Salt og lidt sukker |
2 dl. | grøn ært |
bundt | radisser |
3 stk | forårsløg |
1 håndfuld | krydderurter gerne koriander og persille |
Sådan gør du
- 1.Kog risen efter anvisning, og afkøl.
- 2.Bland dressingen i en stor skål.
- 3.Vend den afkølede ris med dressingen.
- 4.Ordn grøntsagerne, og skær radiser og løg i mindre stykker.
- 5.Hak urterne.
- 6.Vend grøntsagerne og uterne med risen og server, eller opbevar koldt, indtil risen skal spises.