Grøn rissalat med let krydret dressing
AFTENSMAD

Grøn rissalat med let krydret dressing

Ris fylder godt i en salat og giver bid og variation. Vi serverer denne sommerlige rissalat med en let krydret dressing baseret på en god olie og sæsonens grønt. 
  • 4 Personer

Ingredienser

3 dl. basmatiris, råris
3 spsk. olie, gerne hørfrøolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. friskrevet peberrod
- Salt og lidt sukker
2 dl. grøn ært
bundt radisser
3 stk forårsløg
1 håndfuld krydderurter gerne koriander og persille

Sådan gør du

  1. 1
    Kog risen efter anvisning, og afkøl.
  2. 2
    Bland dressingen i en stor skål.
  3. 3
    Vend den afkølede ris med dressingen.
  4. 4
    Ordn grøntsagerne, og skær radiser og løg i mindre stykker.
  5. 5
    Hak urterne.
  6. 6
    Vend grøntsagerne og uterne med risen og server, eller opbevar koldt, indtil risen skal spises.