Fajitas med pulled pork og chimchurri
Pulled pork er ofte lidt tung og spicy mad, men sammen med en syrlig og forfriskende chimchurri (en form for sydamerikansk urtesalsa), frisk grønt og lune tortillas bliver det lettere og endnu mere lækkert.

- 4 Personer
Tortillas
4 stk | hvedetortillas |
200 g | færdig pulled pork |
1 stk. | rødløg, i tynde skiver |
100 g | hvidløgsspirer (alternativt blandet salat) |
125 g | cremefraiche, til servering |
2 skiver | avocado |
- | Frisk koriander (kan udelades) |
Chemichurri
1 tsk. | hel spidskommen |
2 håndfulde | frisk koriander eller persille |
3 stk | forårsløg |
1 fed | hvidløg |
- | Saften af 2 lime |
3 spsk. | neutral olie |
- | salt og peber |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Pak stablen af tortillas i stanniol, og lun dem i ovnen i ca. 10 min.
- 2.Steg imens pulled pork sprød og gylden på en pande over middel varme, det tager ca. 5-7 min.
- 3.Hæld lidt salt og kogende vand over løgskiver, og lad dem trække 3-5 min. Hæld herefter vandet fra.
- 4.Lav chemichurrien ved at ristede spidskommen på en tør pande over middel varme, indtil det begynder at dufte.
- 5.Hak koriander og forårsløg fint, og bland det med hvidløg, spidskommen, limesaft og olie og smag til med salt og peber.
- 6.Server de lune tortillas rullet med hvidløgsspirer, stegt pulled pork, løgskiverne, chemichurri, avocado og evt. cremefraiche.
Tip!
Brug forårsløg i stedet for rødløg, så behøver du ikke hælde kogende vand over dem.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #frokost