Culottesteg med rodfrugter

I en stegeso får culotten smag og bliver saftig. Rodfrugterne i bunden får en fin, aromatisk smag.
Culottesteg med rodfrugter
  • 6 Personer
  • 75 Minutes

ingredienser

1 stk. culottesteg ca. 1,2 kg
- salt og peber
5 stk gulerødder
5 stk persillerødder
250 g champignon
- en halv potte frisk timian
1 kg kartofler
500 g knoldselleri
25 g smør
- Lidt trøffelolie

Sådan gør du

  1. 1.Skær gulerødder og persillerødder i mundrette stykker.
  2. 2.Halver evt. champignonerne.
  3. 3.Kom grøntsager, timian, salt og peber i bunden af stegesoen, og vend rundt.
  4. 4.Skær evt. nogle ridser i fedtkanten, og gnid kødet med salt og peber.
  5. 5.Læg stegen på grøntsagerne, læg låg på, og sæt kødet i en kold ovn.
  6. 6.Sæt ovnen på 225 grader, og lad kødet stege 1 time.
  7. 7.Nu er det godt at undersøge, om stegen fået nok. Det gør man bedst med et stegetermometer.
  8. 8.55-60 grader og kødet er rosa stegt. 65-68 grader og kødet er gennemstegt.
  9. 9.Hvis du ønsker fedtkanten mere sprød, kan du fjerne låget og lade stegen få yderligere nogle minutter under grillen.
  10. 10.Skræl og skær kartofler og selleri i mindre stykker, og kog dem bløde i ca. 15 minutter.
  11. 11.Mos dem med en klat smør og lidt kogevand.
  12. 12.Smag til med salt, peber og lidt trøffelolie.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad