Culottesteg med rodfrugter
I en stegeso får culotten smag og bliver saftig. Rodfrugterne i bunden får en fin, aromatisk smag.

- 6 Personer
- 75 Minutes
ingredienser
1 stk. | culottesteg ca. 1,2 kg |
- | salt og peber |
5 stk | gulerødder |
5 stk | persillerødder |
250 g | champignon |
- | en halv potte frisk timian |
1 kg | kartofler |
500 g | knoldselleri |
25 g | smør |
- | Lidt trøffelolie |
Sådan gør du
- 1.Skær gulerødder og persillerødder i mundrette stykker.
- 2.Halver evt. champignonerne.
- 3.Kom grøntsager, timian, salt og peber i bunden af stegesoen, og vend rundt.
- 4.Skær evt. nogle ridser i fedtkanten, og gnid kødet med salt og peber.
- 5.Læg stegen på grøntsagerne, læg låg på, og sæt kødet i en kold ovn.
- 6.Sæt ovnen på 225 grader, og lad kødet stege 1 time.
- 7.Nu er det godt at undersøge, om stegen fået nok. Det gør man bedst med et stegetermometer.
- 8.55-60 grader og kødet er rosa stegt. 65-68 grader og kødet er gennemstegt.
- 9.Hvis du ønsker fedtkanten mere sprød, kan du fjerne låget og lade stegen få yderligere nogle minutter under grillen.
- 10.Skræl og skær kartofler og selleri i mindre stykker, og kog dem bløde i ca. 15 minutter.
- 11.Mos dem med en klat smør og lidt kogevand.
- 12.Smag til med salt, peber og lidt trøffelolie.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #rødder og knolde