Cremet polenta med salsiccia
- 2 Personer
Sauce
300 g | salsicciapølse |
1 spsk. | olivenolie |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | løg |
0.5 dl. | hvidvin |
500 g | mosede tomater (fra dåse eller karton) |
- | salt |
- | peber |
Polenta
0.5 l. | vand |
1 dl. | hvidvin |
1.5 dl. | polenta (minutpolenta eller instant polenta) |
1 spsk. | smør |
0.5 dl. | parmesan |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Verdens nemmeste måde at lave kødboller på er at bruge farsen fra salsiccia, der er små, friske italienske pølser.
-
2Klem pølsefarsen ud af skindet, og steg den i olie på en pande i ca. 5 minutter, til den er let gylden.
-
3Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak løget. Hæld hvidløg og løg på panden, og lad det stege sammen med farsen i et par minutter. Tilsæt hvidvin, kog op, og hæld de mosede tomater ved. Kog op igen, og smag til med salt og peber.
-
4Kog vand og vin op i en gryde. Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til den tykner. Tilsæt smør og friskrevet parmesan, og smag til med salt og peber.
-
5Servering Anret polentaen i dybe tallerkner toppet med salsiccia og masser af friskkværnet peber. Servér straks.