Chokoladeroulade med fyld
DESSERT

Chokoladeroulade med fyld

En børnevenlig roulade med sød chokolade og syltede kirsebær. Kan også laves med en hjemmelavet coulis af jordbær, hindbær eller noget helt tredje.  
  • 8 Personer

Ingredienser

3 stk. æg
2 dl. sukker
1 dl. hvedemel
1 dl. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
0.5 dl. kakao
0.5 dl. mælk
0.5 dl. sukker
2 dl. piske-fløde
1 dl. syltede kirsebær
100 g hakket chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Kom æg og sukker i en skål.
  3. 3
    Pisk sammen med en elpisker, indtil blandingen bliver skummet.
  4. 4
    Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål og vend i 
æggeblandingen.
  5. 5
    Rør mælken i.
  6. 6
    Dæk bunden på en bradepande med bagepapir.
  7. 7
    Spred dejen tyndt ud.
  8. 8
    Sæt bradepanden midt i ovnen og bag den i ca. 10 minutter.
  9. 9
    Læg et stykke bagepapir på bordet og drys sukker over.
  10. 10
    Vend den nybagte dej ud på det sukrede papir.
  11. 11
    Træk det papir, som kagen blevet bagt på, af.
  12. 12
    Læg papiret på igen og lad bunden køle helt af.
  13. 13
    Pisk fløden til skum og vend bær og chokolade i.
  14. 14
    Fordel fløden over kagen.
  15. 15
    Rul sammen ved at løfte i det sukrede papir.
  16. 16
    Rul fra den lange side, ellers får du alt for brede skiver.
  17. 17
    Stil i køleskab, indtil kagen skal serveres.
  18. 18
    Skær i skiver og servér, evt. med lidt flere bær til pynt.