Chokoladeroulade med fyld
En børnevenlig roulade med sød chokolade og syltede kirsebær. Kan også laves med en hjemmelavet coulis af jordbær, hindbær eller noget helt tredje.

- 8 Personer
Ingredienser
3 stk | æg |
2 dl. | sukker |
1 dl. | hvedemel |
1 dl. | kartoffelmel |
2 tsk. | bagepulver |
0.5 dl. | kakao |
0.5 dl. | mælk |
0.5 dl. | sukker |
2 dl. | piske-fløde |
1 dl. | syltede kirsebær |
100 g | hakket chokolade |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 225 grader.
- 2.Kom æg og sukker i en skål.
- 3.Pisk sammen med en elpisker, indtil blandingen bliver skummet.
- 4.Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål og vend i æggeblandingen.
- 5.Rør mælken i.
- 6.Dæk bunden på en bradepande med bagepapir.
- 7.Spred dejen tyndt ud.
- 8.Sæt bradepanden midt i ovnen og bag den i ca. 10 minutter.
- 9.Læg et stykke bagepapir på bordet og drys sukker over.
- 10.Vend den nybagte dej ud på det sukrede papir.
- 11.Træk det papir, som kagen blevet bagt på, af.
- 12.Læg papiret på igen og lad bunden køle helt af.
- 13.Pisk fløden til skum og vend bær og chokolade i.
- 14.Fordel fløden over kagen.
- 15.Rul sammen ved at løfte i det sukrede papir.
- 16.Rul fra den lange side, ellers får du alt for brede skiver.
- 17.Stil i køleskab, indtil kagen skal serveres.
- 18.Skær i skiver og servér, evt. med lidt flere bær til pynt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #børnevenligt