ANNONCE ANNONCE DESSERT Chokoladeroulade med fyld En børnevenlig roulade med sød chokolade og syltede kirsebær. Kan også laves med en hjemmelavet coulis af jordbær, hindbær eller noget helt tredje. 8 Personer Ingredienser 3 stk. æg 2 dl sukker 1 dl hvedemel 1 dl kartoffelmel 2 tsk. bagepulver 0.5 dl kakao 0.5 dl mælk 0.5 dl sukker 2 dl piskefløde 1 dl syltede kirsebær 100 g hakket chokolade ANNONCE Sådan gør du 1 Sæt ovnen på 225 grader. 2 Kom æg og sukker i en skål. 3 Pisk sammen med en elpisker, indtil blandingen bliver skummet. 4 Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål og vend i æggeblandingen. 5 Rør mælken i. 6 Dæk bunden på en bradepande med bagepapir. 7 Spred dejen tyndt ud. 8 Sæt bradepanden midt i ovnen og bag den i ca. 10 minutter. 9 Læg et stykke bagepapir på bordet og drys sukker over. 10 Vend den nybagte dej ud på det sukrede papir. 11 Træk det papir, som kagen blevet bagt på, af. 12 Læg papiret på igen og lad bunden køle helt af. 13 Pisk fløden til skum og vend bær og chokolade i. 14 Fordel fløden over kagen. 15 Rul sammen ved at løfte i det sukrede papir. 16 Rul fra den lange side, ellers får du alt for brede skiver. 17 Stil i køleskab, indtil kagen skal serveres. 18 Skær i skiver og servér, evt. med lidt flere bær til pynt. PRINT ANNONCE
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du Guldæsken og chokoladen? Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære Guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.