Burger med avocadocreme og pulled laks
AFTENSMAD

Burger med avocadocreme og pulled laks

Du kender måske pulled pork, men har du prøvet pulled laks? Her serveret i burgerbolle og med en lækker avokadocreme.
  • 4 Personer

Ingredienser

6 stk. laksebøffer (ca. 600-700 g)
0.75 tsk. Løgpulver (kan udelades)
- salt
- peber

4 tsk. Olie eller smør

Avocadocreme:

4 stk. avocadoer
100 g cremefraiche 18%
- 1 potte frisk dild ,hakket
- ½ potte bronzefennikel ,hakket (kan udelades)
1 fed hvidløg presset
- citronsaft efter smag
8 stk. Burgerboller
- Fyld: f.eks. romainesalat, slikærter og ekstra dild

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175 C. Læg laksebøfferne i et ildfast fad. Drys med løgpulver, salt og peber. Fordel små smørklatter på toppen af fisken og lad den trække i 15 min.
  2. 2
    Bag herefter laksen i ca. 15 min., til den er fast og falder fra hinanden, når du tester med en gaffel.
  3. 3
    Lav imens avocadocremen. Mos frugtkødet fra avocadoerne sammen med cremefraiche. Smag herefter til med friskhakkede urter, hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  4. 4
    Lun burgerbollerne, evt. på grill/grillpande. Træk skindet af laksebøfferne og kassér det. Findel laksen med to gafler og vend det forsigtigt rundt, det skal ikke blive til mos. Smag evt. til med ekstra salt, peber og citron.
  5. 5
    Server straks de lune burgerboller smurt med avocadocreme, lidt grønt fyld og top med pulled laks.