Burger med avocadocreme og pulled laks
- 4 Personer
Ingredienser
6 stk. | laksebøffer (ca. 600-700 g) |
0.75 tsk. | Løgpulver (kan udelades) |
- | salt |
- | peber |
4 tsk. | Olie eller smør |
Avocadocreme:
4 stk. | avocadoer |
100 g | cremefraiche 18% |
- | 1 potte frisk dild ,hakket |
- | ½ potte bronzefennikel ,hakket (kan udelades) |
1 fed | hvidløg presset |
- | citronsaft efter smag |
8 stk. | Burgerboller |
- | Fyld: f.eks. romainesalat, slikærter og ekstra dild |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 175 C. Læg laksebøfferne i et ildfast fad. Drys med løgpulver, salt og peber. Fordel små smørklatter på toppen af fisken og lad den trække i 15 min.
-
2Bag herefter laksen i ca. 15 min., til den er fast og falder fra hinanden, når du tester med en gaffel.
-
3Lav imens avocadocremen. Mos frugtkødet fra avocadoerne sammen med cremefraiche. Smag herefter til med friskhakkede urter, hvidløg, citronsaft, salt og peber.
-
4Lun burgerbollerne, evt. på grill/grillpande. Træk skindet af laksebøfferne og kassér det. Findel laksen med to gafler og vend det forsigtigt rundt, det skal ikke blive til mos. Smag evt. til med ekstra salt, peber og citron.
-
5Server straks de lune burgerboller smurt med avocadocreme, lidt grønt fyld og top med pulled laks.