Boller til at lægge bunden med
- 4 Personer
- 30 Minutes
ingredienser
100 g | smør |
2.5 dl. | mælk |
50 g | gær |
1 stk. | æg |
2 spsk. | sukker |
1 tsk. | salt |
150 g | rosin |
100 g | sukat |
100 g | mandelsplinter eller hakkede |
500 g | hvedemel |
1 stk. | æg til pensling |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en gryde, og hæld smørret i en bageskål.
-
2Hæld mælken i, og rør rundt.
-
3Smuldr gæren i, pisk ægget let, og vend i sammen med sukker, salt, rosiner, sukat og mandler.
-
4Rør melet i lidt efter lidt.
-
5Når du har en sammenhængende dej, vender du dejen ud på et bord og ælter godt.
-
6Dæk dejen med plastikfilm eller et viskestykke, og lad hæve 45 minutter.
-
7Pres luften ud af dejen, og del i ca 14 stykker.
-
8Rul hver del til en bolle, og læg på bageplader med bagepapir.
-
9Lad bollerne hæve 20-30 minutter.
-
10Pensl med æg, og bag ved varmluftsovn ved 200 grader ca 10 minutter.
Tip!
TIP:Bollerne smøres og lægges sammen to og to halve med smørsiden opad (så kan de næsten ikke skilles ad). Det er god tone at tage en hel bolle og ikke kun en halv.