Bagt blomkål med broccoli-ostesauce
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | blomkål stor |
1 stk. | broccoli |
3 spsk. | hvedemel |
25 g | smør |
5 dl. | sødmælk |
- | muskatnød |
100 g | revet ost fx GouDan |
25 g | hasselnødder |
- | frisk timian |
Sådan gør du
-
1Fjern de grønne blade fra blomkålen, og kog den let mør i saltet vand. Kog broccoli helt mør i saltet vand, og blend med stavblender.
-
2Lav en bechamelsauce ved at smelte smør og piske hvedemel i. Lad det brune let. Tilføj sødmælk lidt ad gangen, og pisk godt til over varme, til du har en tyk bechamelsauce. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber. Tilføj blendet broccoli og revet ost.
-
3Placer let kogt blomkål i et ildfast fad, og hæld rigeligt med sauce over. Bag i ovnen ved 220 C i 15-20 minutter tid, til kålen er gylden på toppen. Drys med hasselnødder og frisk timian, og servér.