Bagt blomkål med broccoli-ostesauce
AFTENSMAD

Bagt blomkål med broccoli-ostesauce

Sådan har du nok ikke fået blomkål før: Overhældt med grøn ostesauce og bagt i ovnen. Selv blomkålsforskrækkede og børn kan være med. Server som hovedret -fx med en simpel og frisk, grøn salat til.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. blomkål stor
1 stk. broccoli
3 spsk. hvedemel
25 g smør
5 dl. sødmælk
- muskatnød
100 g revet ost fx GouDan
25 g hasselnødder
- frisk timian

Sådan gør du

  1. 1
    Fjern de grønne blade fra blomkålen, og kog den let mør i saltet vand. Kog broccoli helt mør i saltet vand, og blend med stavblender.
  2. 2
    Lav en bechamelsauce ved at smelte smør og piske hvedemel i. Lad det brune let. Tilføj sødmælk lidt ad gangen, og pisk godt til over varme, til du har en tyk bechamelsauce. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber. Tilføj blendet broccoli og revet ost.
  3. 3
    Placer let kogt blomkål i et ildfast fad, og hæld rigeligt med sauce over. Bag i ovnen ved 220 C i 15-20 minutter tid, til kålen er gylden på toppen. Drys med hasselnødder og frisk timian, og servér.