Bær i gelé

Gelé lavet på Sprite-sodavand gemmer på smukke, råsyltede bær, som vil imponere dine middagsgæster. 
Bær i gelé
  • 4 Personer

Fyld

- Blommer der er råsyltede med en lille smule rørsukker
- Hvidvinssyltede stikkelsbær
- Sprite-sodavand

Sådan gør du

  1. 1.Blommer der er råsyltede med en lille smule rørsukker.
  2. 2.1/2 flaske hvidvin tilsættes sukker, kanel og stjerne-anis og koges, til sukkeret er smeltet.
  3. 3.Herefter hældes den over stikkelsbærrene og står i et døgn, til bærrene har taget smag.
  4. 4.Denne type lage er også særdeles velegnet til vindruer, som bevarer deres sprødhed og saft i lagen.
  5. 5.Blommerne hakkes og fyldes i et passende glas.
  6. 6.Sprite-sodavanden varmes op og tilsættes husblassen.
  7. 7.Sprite-suppen hældes over blommerne, så de er dækkede.
  8. 8.Når geléen er næsten stivnet, arrangeres de syltede stikkelsbær på toppen med en lille smule gelé.
  9. 9.Det ser flot ud, hvis stilken fra stikkelsbærret stikker op af geléen.
  10. 10.Retten stilles på køl natten over.
  11. 11.I princippet kan alle typer frugt og bær bruges.
  12. 12.Det er dog væsentligt, at frugt og bær syltes.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #få ingredienser