Bær i gelé
DESSERT

Bær i gelé

Gelé lavet på Sprite-sodavand gemmer på smukke, råsyltede bær, som vil imponere dine middagsgæster. 
  • 4 Personer

Fyld

- Blommer der er råsyltede med en lille smule rørsukker
- Hvidvinssyltede stikkelsbær
- Sprite-sodavand

Sådan gør du

  1. 1
    Blommer der er råsyltede med en lille smule rørsukker.
  2. 2
    1/2 flaske hvidvin tilsættes sukker, kanel og stjerne-anis og koges, til sukkeret er smeltet.
  3. 3
    Herefter hældes den over stikkelsbærrene og står i et døgn, til bærrene har taget smag.
  4. 4
    Denne type lage er også særdeles velegnet til vindruer, som bevarer deres sprødhed og saft i lagen.
  5. 5
    Blommerne hakkes og fyldes i et passende glas.
  6. 6
    Sprite-sodavanden varmes op og tilsættes husblassen.
  7. 7
    Sprite-suppen hældes over blommerne, så de er dækkede.
  8. 8
    Når geléen er næsten stivnet, arrangeres de syltede stikkelsbær på toppen med en lille smule gelé.
  9. 9
    Det ser flot ud, hvis stilken fra stikkelsbærret stikker op af geléen.
  10. 10
    Retten stilles på køl natten over.
  11. 11
    I princippet kan alle typer frugt og bær bruges.
  12. 12
    Det er dog væsentligt, at frugt og bær syltes.