Asiatisk agurkesalat

Denne agurkesalat er et must for alle, der er vilde med asiatisk mad. Her kombineres agurkens sprødhed med det sur-søde og styrke fra chili. En skøn kompagnon til laks eller marineret, lynstegt oksekød. 
Asiatisk agurkesalat
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g agurk
200 g rødløg

Marinade

2 spsk. æbleeddike
2 tsk. rørsukker
2 tsk. Sambal Oelek
50 g cashewnødder

Sådan gør du

  1. 1.Skræl agurkerne, flæk dem på langs, og fjern kernerne med en ske.
  2. 2.Skær agurkerne i tynde, skrå skiver.
  3. 3.Hak rødløg fint.
  4. 4.Bland marinaden sammen, og smag den til.
  5. 5.Vend marinaden med agurker og rødløg, og lad salaten trække i ca. ½ time.
  6. 6.Rist cashewnødderne på en tør, men varm pande, til de får farve.
  7. 7.Drys cashewnødderne over salaten lige før servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #asien, #lette retter, #snacks og tilbehør, #få ingredienser, #tilbehør til kylling og #hverdagens små mirakler