Bær i gelé
- 4 Personer
Fyld
- | Blommer der er råsyltede med en lille smule rørsukker |
- | Hvidvinssyltede stikkelsbær |
- | Sprite-sodavand |
Sådan gør du
-
1Blommer der er råsyltede med en lille smule rørsukker.
-
21/2 flaske hvidvin tilsættes sukker, kanel og stjerne-anis og koges, til sukkeret er smeltet.
-
3Herefter hældes den over stikkelsbærrene og står i et døgn, til bærrene har taget smag.
-
4Denne type lage er også særdeles velegnet til vindruer, som bevarer deres sprødhed og saft i lagen.
-
5Blommerne hakkes og fyldes i et passende glas.
-
6Sprite-sodavanden varmes op og tilsættes husblassen.
-
7Sprite-suppen hældes over blommerne, så de er dækkede.
-
8Når geléen er næsten stivnet, arrangeres de syltede stikkelsbær på toppen med en lille smule gelé.
-
9Det ser flot ud, hvis stilken fra stikkelsbærret stikker op af geléen.
-
10Retten stilles på køl natten over.
-
11I princippet kan alle typer frugt og bær bruges.
-
12Det er dog væsentligt, at frugt og bær syltes.