Gulerødder med mozzarella og lun sesamdressing
- 4 Personer
Ingredienser
4 spsk. | vand |
1 spsk. | lyse sesamfrø |
1 spsk. | Sorte sesamfrø |
1 fed | hvidløg |
3 spsk. | vindruekerneolie |
2 stk. | Mozzarella, gerne af bøffelmælk |
600 g | gulerødder gerne i blandede farver |
Sådan gør du
-
1Skræl gulerødderne, og skær dem over på langs. Læg dem i en skål og hæld vand på. Dæk med låg eller film og sæt skålen i mikrobølgeovnen på fuld effekt. Giv gulerødderne fire minutter. Drys med salt og lad dem stå et par minutter. Giv dem et minut mere, hvis de ikke er møre nok.
-
2Kom sesamfrø og et pillet fed hvidløg i en lille gryde.
-
3Kom olie på og rist let på et almindeligt komfur. Fjern hvidløget, der kun skal give lidt smag.
-
4Skær osten i skiver.
-
5Fordel gulerødder på et fad og læg osten herpå. Dryp de varme sesamfrø over, og server straks.