Julefrikadeller med ristede kartofler og salat
AFTENSMAD

Julefrikadeller med ristede kartofler og salat

Nyd julens magiske tid med en skøn opskrift på saftige julefrikadeller, sprøde ristede kartofler og frisk julesalat. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown. 
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Det skal du bruge:

500 g Bornholmergrisen Hakket Grisekød 8-12%
150 g Tulip Bacon Tern
1 dl havregryn
1 dl mælk
1 æg
1 zittauerløg
1 håndfuld frisk timian
1 æble
1 dl spidskål , hakket
20 g smør
1 spsk. rapsolie
- salt og peber

Ovnristede kartofler

200 g kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
2 fed hvidløg

Julesalat

2 spsk. god olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. æblecidereddike
1 fed hvidløg
10 stk. rosenkål
2 appelsiner
- ½ spidskål , rød
- friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Kom bacontern på en kold pande, og steg, indtil de er sprøde og gyldne.
  2. 2
    Udblød havregryn i mælk. Bland hakket kød sammen med havregryn, æg, bacon, revet løg, timian, revet æble og hakket spidskål. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
  3. 3
    Lav frikadeller med en ske, og steg i smør og olie, indtil de har en fin sprød skorpe og er møre.
  4. 4
    Kom kartoflerne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie ud over kartoflerne, og drys med salt.
  5. 5
    Knus 2 fed hvidløg, og bland dem med kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen ved 185 grader i ca. 25 minutter, eller indtil de er gyldne og møre.
  6. 6
    Bland alle ingredienserne sammen til en vinaigrette.
  7. 7
    Snit spidskål fint, pil bladene fra rosenkålen, og skær appelsinen ud i stykker. Bland det sammen med vinaigretten.