Kylling med Stephs krydderiblanding
- 4 Personer
Det skal du bruge
1 tsk. | allehånde (hel) |
2 stk. | laurbærblade , friske, brækket i mindre stykker |
1.5 tsk. | stødt chili |
1.5 tsk. | paprika |
0.5 tsk. | stødt kanel |
0.5 tsk. | mixed spice (en sød blanding, f.eks. pumpkin spice) |
25 g | muscovadosukker (lys) |
1.5 spsk. | flydende honning |
- | jalapeno chilier, grønne og finthakkede |
2 stk. | røde scotch bonnet-chilier (habanero) finthakkede |
1 stk. | rødløg , i 1 cm store tern (100g) |
2 stk. | forårsløg , fintsnittede (30 g) |
50 ml. | olivenolie |
1 kg | kyllingeoverlår , med skind og ben |
2 spsk. | hvidvinseddike |
- | salt |
Til serveringen
0.5 stk. | hvidkål i tynde skiver |
- | ¼ ananas i tynde skiver |
- | kokosflager friske |
lidt | jalapeno i skiver |
- | forårsløg i skiver |
- | koriander |
- | mynte |
Salaten er marineret med
- | olivenolie |
- | limesaft |
- | ahornsirup |
Sådan gør du
-
1Kom allehånde og laurbærblade på en tør pande, og rist dem i 1-2 min., til laurbærbladene får blærer. Stød det til et pulver i en morter, kom det op i en stor skål sammen med resten af ingredienserne bortset fra kylling og eddike. Tilsæt 1 tsk. salt, vend det godt sammen, og kom kyllingeoverlårene i. Massér dem godt over det hele, dæk skålen til, og stil den på køl i mindst 6 timer eller natten over.
-
2Tag kyllingen ud en halv time før tilberedningen, tilsæt vineddiken, og vend det godt sammen. Varm ovnen op til 180° varmluft. Læg kyllingeoverlårene på et stort stykke bagepapir i en bradepande med skindsiden opad. Steg dem i 45 min., til de er sprøde og gyldenbrune. Drej bradepanden en halv omgang i ovnen ca. halvvejs. Tag kyllingen ud, og lad den stå og sætte sig i 10 min. før serveringen.
-
3Vi serverede kyllingen med en helt simpel slaw lavet på et lille halvt hvidkål og en kvart ananas, begge dele i tynde skiver, nogle friske kokosflager, lidt jalapeno i skiver, forårsløg, koriander og mynte. Salaten er marineret med olivenolie, limesaft og ahornsirup.