Ovenstegt frilandskylling – græskarpuré – stegt og cremet kålsalat
Hel stegt kylling fyldt med persille og citron – og med lækkert cremet tilbehør. Her har du en sikker aftensmadsfavorit.
4 Personer
Ingredienser
1 stk.
hel Label Rouge frilandskylling
2 spsk.
olie
1 spsk.
salt
1 bundt
persille
1 stk.
citron
Græskarpuré:
1 stk.
hokkaidogræskar
2 spsk.
olivenolie
0.5 tsk.
tørret chili
-
salt
-
peber
Kålsalat:
1 stk.
palmekål /grønkål
1 stk.
pak choi
2 spsk.
olivenolie
Dressing:
2 dl
yoghurt naturel
1 fed
hvidløg , revet
0.5 tsk.
tørret chili
-
citron, saft og skal
-
salt
-
peber
ANNONCE
Sådan gør du
1
Tænd ovnen på 250° Krydr kyllingen indeni med salt og peber. Kom persille og skiver af citron ind i fuglen. Med snor binder du fuglen stramt sammen, så lårene bliver presset ind mod brystet. Gnid kyllingen ind i olie, og krydr den med salt og peber. Sæt kyllingen ind i ovnen, og skru med det samme ned på 180°. Lad kyllingen stege i 75 min. Tag den ud og lad den hvile i 10 min. inden den skæres ud.
2
Del græskaret i 2 halve (det skal ikke skrælles) og skrab kernerne ud. Gnid det i olie, og krydr med salt, peber og chili. Kom det med ind i ovnen til kyllingen og lad det bage helt mørt i ca. 45 min. Blend græskarret i en blender og smag til med salt og peber.
3
Den grønne kål vaskes og slynges, så den kan komme på en varm pande i lidt olie. Den skal kun lige slynges rundt i varmen i 1 min. Smag til med salt og peber. Pak choy’en deles i 2 halve, og vaskes og tørres godt. De skal steges på skærefladen, til de er flot stegte. Krydr også her med salt og peber.
4
Alt til dressingen røres sammen. Server det hele sammen og med dressingen à part, så gæsterne selv kan tage.