Ovenstegt frilandskylling – græskarpuré – stegt og cremet kålsalat
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | hel Label Rouge frilandskylling |
2 spsk. | olie |
1 spsk. | salt |
1 bundt | persille |
1 stk. | citron |
Græskarpuré:
1 stk. | hokkaidogræskar |
2 spsk. | olivenolie |
0.5 tsk. | tørret chili |
- | salt |
- | peber |
Kålsalat:
1 stk. | palmekål /grønkål |
1 stk. | pak choi |
2 spsk. | olivenolie |
Dressing:
2 dl. | yoghurt naturel |
1 fed | hvidløg , revet |
0.5 tsk. | tørret chili |
- | citron, saft og skal |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 250° Krydr kyllingen indeni med salt og peber. Kom persille og skiver af citron ind i fuglen. Med snor binder du fuglen stramt sammen, så lårene bliver presset ind mod brystet. Gnid kyllingen ind i olie, og krydr den med salt og peber. Sæt kyllingen ind i ovnen, og skru med det samme ned på 180°. Lad kyllingen stege i 75 min. Tag den ud og lad den hvile i 10 min. inden den skæres ud.
-
2Del græskaret i 2 halve (det skal ikke skrælles) og skrab kernerne ud. Gnid det i olie, og krydr med salt, peber og chili. Kom det med ind i ovnen til kyllingen og lad det bage helt mørt i ca. 45 min. Blend græskarret i en blender og smag til med salt og peber.
-
3Den grønne kål vaskes og slynges, så den kan komme på en varm pande i lidt olie. Den skal kun lige slynges rundt i varmen i 1 min. Smag til med salt og peber. Pak choy’en deles i 2 halve, og vaskes og tørres godt. De skal steges på skærefladen, til de er flot stegte. Krydr også her med salt og peber.
-
4Alt til dressingen røres sammen. Server det hele sammen og med dressingen à part, så gæsterne selv kan tage.