Hjemmelavet vaniljeis med cookie dough
Sådan gør du
Is
1/2 liter fløde
1 vaniljestang
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk vaniljeessens
Cookie dough
100 g sukker
100 g brun farin
100 g smør
200 g hvedemel
1 pasteuriseret æg
1 vaniljestang
1 stor håndfuld chokoladestykker
Fremgangsmåde
- Tilsæt vaniljestang til fløden og pisk den stiv, den skal hverken piskes for let eller for meget
- Tilsæt kondenseret mælk, gerne iskold, og hæld vaniljeessensen i til ismassen bliver tyk
- Rør sukker, farin og smør sammen
- Tilsæt det pasteuriserede æg og vaniljestangen under omrøring
- Tilsæt mel og rør til dejen er ensartet
- Hæld chokoladestykkerne i dejen og ælt det sammen
- Form små kugler af kagedejen
- Hæld cookie dough-kuglerne i isen og frys i minimum 6 timer - men gerne et døgn.