Er Himalayasalt sundere end almindeligt salt?
Jeg er endelig kommet i gang med mælkesyregæring.
Jeg har for eksempel lavet helt almindelig sauerkraut med 2 kg hvidkål og 40 gram salt. Det lykkedes fint og smagte godt, men salt. Mælkesyregæring roses for sundhed. Jeg har ikke kunnet finde et eneste sted, hvor nogen skriver, at man skal begrænse indtaget. At vi spiser for meget salt er jo velkendt.
I min opskrift er der 2 g salt pr. 100 gram sauerkraut. Normalt ville jeg nok spise en portion på 200 gram, så det er 4 gram salt. Når ingen advarer, kan det så skyldes, at man bruger havsalt eller himalayasalt og at det ikke regnes med som almindeligt salt?
Maja Laursen, Nysted
Svar fra Leif Skibsted
Havsalt og Himalayasalt er ligesom renset salt natriumklorid.
Forskellige natursalte indeholder kun nogle få procent af andre salte end natriumklorid, men det er så lidt, at natursaltene tæller med i saltindtaget helt som almindeligt salt. Vi skal begrænse vores saltindtag til 5-6 gram om dagen.
Stærkt saltede produkter er derfor ikke basislevnedsmidler, men bør betragtes som tilbehør.
Professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.