11 ting du ikke vidste, du kan bruge salt til

Pletterne forsvinder fra tøjet, lugten fra skoene bliver mere behagelig, krystalglassene kommer til at skinne, og bananmaden kan smager af mere med et drys salt. Der er mange gode grunde til at have salt i køkkenet. Se, hvad du også kan bruge det til.

Te på tøjet

Te på tøjet kan også fjernes med salt. Pres en halv citron på pletten. Læg en klud under. Drys salt over og lad pletten tørre. Vask tøjet i vaskemaskine.

Skinnende sølvtøj

Sølvtøj renses ved at lægge stanniol i bunden af vasken eller en opvaskebalje. Hæld et par skeer salt i og fyld varmt vand på. Lad sølvtøjet ligge i 10 minutter, måske skal det have et par gange. Skyl grundigt med koldt vand, så alt salt er væk og poler med et bomuldsviskestykke.

Rust på tøjet

Pres en halv citron på pletten. Læg en klud under. Drys salt over og lad pletten tørre. Vask derefter i vaskemaskinen.

Blod på tøjet

Rens med koldt vand ind til pletten er så opløst om muligt. Lad tøjet ligge i blød i vand med salt et par dage. Put derefter salt direkte på pletten, før tøjet vaskes i vaskemaskinen.

Terande i kop eller glas

Rande af kaffe og te i kopper eller i håndvaske kan fjernes med salt.
Skrub med salt på en opvaskebørste.

 

Bedre bananmad

Bananmad smager af mere, hvis du drysser et par lækre saltflager på.

Kalk på køkkentøjet

Kalk på bestikket i opvaskemaskinen kan holdes i skak med salt. Kontroller at der er salt i opvaskemaskinens blødgøringsanlæg.

Saftig bøf

Drys din bøf på begge sider med en lille smule fint fingersalt, 10-15 minutter før den skal steges. Så får du en god, saftig bøf.

Hot, hot og hot

Varm chokolade får en mere fyldig smag, hvis du tilsætter et nip salt.

Klart krystal

Krystalglas bliver smukke og skinnende, når der puttes natron og salt i opvaskevandet.

Læs mere om