Opskrift på varm morgenkomplet med æg og grøntsager

Næsten alt, hvad lækker morgenmad kan indeholde, bagt sammen i et fad til hver – nemt og lækkert.  Varier gerne grøntsagerne efter årstiden og bestem hver især, hvad der skal i. 

Morgenkomplet til 1 person

  • 2 små skiver brød
  • Lidt olie
  • Et lille stykke fast ost, f.eks. cheddar
  • 4 små tomater
  • 2-3 buketter broccoli eller aspargesbroccoli
  • 3 tykke skiver chorizopølse
  • 2 æg str. M/L
  • Salt & peber
  • Friske urter til drys & evt. lidt tabasco

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 220/210 grader varmluft.
  2. Smør et lille ovnfast fad med lidt olie.
  3. Læg brødskiverne i fadet, dryp med lidt olie og riv ost ud over.
  4. Fordel grøntsager og pølse ved siden af. Slå æggene ud i midten og drys med salt og peber.
  5. Dryp med lidt ekstra olie og bag herligheden i 10-15 min., til æggene netop har sat sig, men æggeblommen stadig er blød.
  6. Server morgenkompletten direkte fra ovnen – gerne med et drys friske urter.

3 tips til opskriften

  1. Brug bacon i stedet for chorizopølse.
  2. Du kan også piske æggene sammen, inden de hældes i fadet, så bliver retten mere som en æggekage.
  3. Retten kan også laves i et stort fad i stedet for individuelle fade, så skal det blot have et par minutter længere i ovnen.