Har du ikke en citronpresser derhjemme? Så giver Samvirke dig her 5 råd til, hvordan du presser citronen uden at få kerner i maden. Husk at rulle citronen først, så den bliver nemmere at presse.
Viskestykke
Skær citronen over, læg et viskestykke hen over den halve citron og pres derefter saften igennem det. Gentag med den anden halve citron. På den måde opfanger viskestykket kernerne, så de ikke ryger i aftensmaden. Husk at bruge et rent viskestykke.
Gaflen
Skær citronen over, og hold skrællen ned mod håndfladen. Tag derefter en gaffel og stik den i frugtkødet, imens du drejer gaflen rundt og klemmer på citronen. På den måde kan du med gaflen sørge for, at kernerne ikke ryger i din mad.
Upside Down
Skær din citron i halve, og pres først den ene og så den anden halvdel i din hånd med frugtkødet rettet mod din håndflade. På den måde bliver kernerne i skrællen eller fanges i din hånd. Husk at vaske dine hænder inden.
Huller i citronen
Tag en urtekniv og stik en masse huller i den ene ende af citronen. Pres derefter saften ud af hullerne. På den måde forbliver kernerne inde i skrællen. Sørg for, at citronen er økologisk.
Tesien
Hvis du er heldig at eje en lille tesi, kan du også presse din citron hen over den. Skær citronen over og pres den hen over din tesi. Så ryger kernerne nemlig ned i den lille si, og du undgår at bide i dem under spisningen.