Lækre gurkemeje-ingefærkager med citron
DESSERT

Lækre gurkemeje-ingefærkager med citron

Gurkemeje og ingefær er nogle af de mest brugte krydderier i de asiatiske køkken. Her kombinerer vi dem i lækre, smagfulde kager.
  • 12 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

140 g smør
300 g hvedemel
140 g sukker
0.5 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
2 tsk. fintrevet frisk gurkemejerod
2 spsk. citronskal
2 tsk. friskrevet ingefær
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt gurkemeje
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 dl. sukker - til at rulle kagerne i

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk smør, du har taget ud af køleskabet, så det har stuetemperatur, samt sukker og vanilje luftigt i en skål.
  2. 2
    Kom æg i og pisk videre.
  3. 3
    Kom friskrevet ingefær, gurkemeje og fintrevet citronskal i og vend rundt.
  4. 4
    Vend alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Kom så de tørre ingredienser ned i
  5. 5
    Tilsæt smørblandingen lidt ad gangen, mens du pisker.
  6. 6
    Form forsigtigt små bolde på størrelse med en femkrone, kom et par dl sukker i en lille skål.
  7. 7
    Vend kuglerne forsigtigt i lidt sukker. De skal ikke dækkes helt, bare lige få lidt sukker.
  8. 8
    Sæt kagerne med lidt mellemrum på bagepapir. Bages ved 180/200 C konventionel varme i cirka 10 min.
  9. 9
    Kagerne skal løfte sig lidt fra papiret og sprække lidt på toppen.