Lækre gurkemeje-ingefærkager med citron
Gurkemeje og ingefær er nogle af de mest brugte krydderier i de asiatiske køkken. Her kombinerer vi dem i lækre, smagfulde kager.

- 12 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
140 g | smør |
300 g | hvedemel |
140 g | sukker |
0.5 tsk. | vaniljesukker |
2 stk | æg |
2 tsk. | fintrevet frisk gurkemejerod |
2 spsk. | citronskal |
2 tsk. | friskrevet ingefær |
1 tsk. | stødt ingefær |
1 tsk. | stødt gurkemeje |
2 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
1 dl. | sukker - til at rulle kagerne i |
Sådan gør du
- 1.Pisk smør, du har taget ud af køleskabet, så det har stuetemperatur, samt sukker og vanilje luftigt i en skål.
- 2.Kom æg i og pisk videre.
- 3.Kom friskrevet ingefær, gurkemeje og fintrevet citronskal i og vend rundt.
- 4.Vend alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Kom så de tørre ingredienser ned i
- 5.Tilsæt smørblandingen lidt ad gangen, mens du pisker.
- 6.Form forsigtigt små bolde på størrelse med en femkrone, kom et par dl sukker i en lille skål.
- 7.Vend kuglerne forsigtigt i lidt sukker. De skal ikke dækkes helt, bare lige få lidt sukker.
- 8.Sæt kagerne med lidt mellemrum på bagepapir. Bages ved 180/200 C konventionel varme i cirka 10 min.
- 9.Kagerne skal løfte sig lidt fra papiret og sprække lidt på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #dessert