Lækre gurkemeje-ingefærkager med citron
- 12 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
140 g | smør |
300 g | hvedemel |
140 g | sukker |
0.5 tsk. | vaniljesukker |
2 stk. | æg |
2 tsk. | fintrevet frisk gurkemejerod |
2 spsk. | citronskal |
2 tsk. | friskrevet ingefær |
1 tsk. | stødt ingefær |
1 tsk. | stødt gurkemeje |
2 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
1 dl. | sukker - til at rulle kagerne i |
Sådan gør du
-
1Pisk smør, du har taget ud af køleskabet, så det har stuetemperatur, samt sukker og vanilje luftigt i en skål.
-
2Kom æg i og pisk videre.
-
3Kom friskrevet ingefær, gurkemeje og fintrevet citronskal i og vend rundt.
-
4Vend alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Kom så de tørre ingredienser ned i
-
5Tilsæt smørblandingen lidt ad gangen, mens du pisker.
-
6Form forsigtigt små bolde på størrelse med en femkrone, kom et par dl sukker i en lille skål.
-
7Vend kuglerne forsigtigt i lidt sukker. De skal ikke dækkes helt, bare lige få lidt sukker.
-
8Sæt kagerne med lidt mellemrum på bagepapir. Bages ved 180/200 C konventionel varme i cirka 10 min.
-
9Kagerne skal løfte sig lidt fra papiret og sprække lidt på toppen.