Slet personlige oplysninger på din computer eller smartphone, før du sælger den

Vi lagrer fotos, mails, kontaktoplysninger, beskeder og kalendernotater på vores mobiltelefoner og computere – følsomme oplysninger, der nødigt skal havne i hænderne på de forkerte. Når du sælger, bytter eller forærer din elektronik væk, er det derfor vigtigt, at du forinden har fjernet alt indhold, der kan føres tilbage til dig.

Når man trykker “slet filer” og derefter tømmer papirkurven, er det kun henvisningen til filerne, man sletter. Det er lidt det samme som at slette indholdsfortegnelsen i en kogebog – alle opskrifterne findes stadig.

Se, hvad vi ellers skriver om: #elektronik, #IT og #sikkerhed