Se 10 af de mest proteinholdige veganske fødevarer

Selvom mange animalske produkter har et højt indhold af protein, kan du sagtens finde flere gode proteinkilder blandt de veganske fødevarer. Her får du 10 af de veganske fødevarer, der indeholder allermest protein

Næringsstoffet protein er en vigtig byggesten for vores krop. Stoffet hjælper med at opbygge og vedligeholde celler og væv, spiller en afgørende rolle for immunforsvaret og sørger for produktion af hormoner og enzymer. Derfor er det vigtigt, at vi får nok protein gennem kosten.

Protein findes især i animalske produkter som fisk, fjerkræ, kødprodukter, æg og mejeriprodukter, men du kan også finde et højt indhold af protein i mange veganske fødevarer.

Vi har samlet 10 af de mest proteinholdige veganske fødevarer her:

Kilder: DTU Fødevareinstituttet og sundhed.dk 

Der er forskel på kvaliteten af protein

Proteiner er opbygget af 20 forskellige aminosyrer, der kan anskues som en slags mindre byggesten. Kroppen kan selv producere nogle af aminosyrerne, mens andre bliver tilført gennem kosten. De aminosyrer, kroppen ikke selv kan danne, kaldes essentielle aminosyrer.

 

Proteinkvaliteten i en fødevare afgøres af sammensætningen og indholdet af de essentielle aminosyrer. Hvor animalske produkter generelt har en høj proteinkvalitet, er den lavere i veganske fødevarer. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvis du udelukkende spiser plantebaseret.  

 

Kilde: sundhed.dk