Samvirke bager luftige boller

Fødselsdagsboller eller boller til frokosten. Intet er bedre end luftige og lune boller. Samvirke har tips til, hvordan dine boller bliver gode og en opskrift du kan bruge, uanset om bollerne skal bruges til fødselsdag, kagebord eller til frokost.
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

Dej, der ikke vil hæve, og brød, som har en trist tør smag, har vi alle
prøvet. Kom der mon for meget mel i, eller var væsken for varm? Se
hvordan Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bager luftige boller.

3 dl kold mælk
2 dl friskkogt vand direkte fra kedlen
50 g gær (en hel pakke)
1,5 tsk salt
2 spsk olie
100 g fuldkornshvedemel
600 g hvedemel

   1. Opløs 50 gær i 2 dl friskkogt vand blandet med 3 dl mælk.
   2. Tjek med lillefingerspidsen om væsken er lunken.
   3. Den må hellere være lidt for kold end lidt for varm.
   4. Kom 1 1/2 tsk. fint salt og 2 spsk. olie i.
   5. Rør 100 g fuldkornshvedemel i.
   6. Tilsæt 600 g hvedemel lidt ad gangen.
   7. Ælt ca 5 min.
   8. Dejen hæver under viskestykke en time.
   9. Tryk luften ud. Del dejen i to dele og rul dem til 2 pølser.
  10. Skær hver pølse i seks stykker.
  11. Form hvert stykke til en bolle.
  12. Læg dem på en plade med bagepapir.
  13. Bollerne efterhæver i 45 min. og bages i 25 min. på 200 grader i en forvarmet ovn (ikke varmluft)

Bollerne kan du bruge til mange formål. Hvad med som frokostboller? Eller fødselsdagsboller eller bare som en god bund, når du laver kagebord.

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagning