Samvirke 1977: Goddag til det kegleformede kål

Kinakål har været dyrket i Kina i mere end 1500 år. Første gang, Samvirke serverede kinakål, var i 1977, da danskerne skulle i gang med at lære den nye kål at kende

Er det kål eller salat?

Kinakål eller kinesisk kål nævnes første gang i Samvirke i 1977. På det tidspunkt skal danskerne i gang med at lære det kegleformede kål at kende.

Vi skal finde ud af at bruge den nye grøntsag og beslutte os for, om vi skal angribe den som kål eller salat. Samvirke gør det ikke nemmere at træffe den beslutning: ”Kinesisk kål kaldes med god grund også for salatkål, for den er lige velegnet til grønne salater som til varme retter,” skrev magasinet den gang i kinakålens barndom. I en lang periode herefter finder vi den snittede kinakål i salatskålen og i bunden af den klassiske rejecocktail. I dag er kinakålen nok mere populær i den lynstegte udgave for eksempel i wokretter eller måske krammet og fermenteret i en kimchi.

Læs mere om