Sådan undgår du, at grillpølsen sprækker
Få styr på varmen
Nogle elsker pølser, der er flækket på kryds og tværs – andre ville ønske, at grillpølsen bare holdt sig i skindet lidt længere. Vil du have grillpølser, der ikke knækker, kræver det, at du har styr på varmen på din pande og vender dine grillpølser tit.
På grillen:
Du undgår, pølserne sprækker, hvis:
- Du venter med at lægge pølserne på, mens grillen er allermest varm. Pølserne passer bedst til en svagere varme, så læg dem på til sidst – eller ude i kanten af grillen.
- Pølser skal vendes tit. Giv dem kort tid på hver side, inden du vender dem.
- Pølserne sprækker især, når de når en temperatur på 80 grader. Her udvider kødet sig, og derfor sprækker skindet.
- Prik hul i skindet med en gaffel – så kan kødsaften komme ud.
- Bruger du låg på grillen, så læg låget på. Pølserne bliver stegt på samme måde, som hvis du brugte en varmluftovn. Husk at vende pølserne ofte.
På panden i køkkenet:
Du undgår, pølserne sprækker, hvis:
- Du varmer panden op i forvejen. Panden skal ikke være rygende varm.
- Brug intet eller kun meget lidt fedtstof.
- Steg pølserne ved forholdsvis svag varme.
- Vend pølserne tit.
- Det skal tage cirka 20 minutter at stege pølser, hvis du skal gøre det i det rigtige tempo.