Sådan undgår du, at grillpølsen sprækker

Grillpølserne sprækker hurtigt, hvis du smider dem på grillen og ikke passer dem godt. Få her et par råd til, hvordan du undgår sprækkede grillpølser.
Grillpølser på grillen

Pølser skal steges ved svag varme - og du skal vende dem et hav af gange undervejs, hvis du vil undgå grillpølser, der sprækker.

Få styr på varmen

Nogle elsker pølser, der er flækket på kryds og tværs – andre ville ønske, at grillpølsen bare holdt sig i skindet lidt længere. Vil du have grillpølser, der ikke knækker, kræver det, at du har styr på varmen på din pande og vender dine grillpølser tit.

På grillen:

Du undgår, pølserne sprækker, hvis:

  • Du venter med at lægge pølserne på, mens grillen er allermest varm. Pølserne passer bedst til en svagere varme, så læg dem på til sidst – eller ude i kanten af grillen.
  • Pølser skal vendes tit. Giv dem kort tid på hver side, inden du vender dem.
  • Pølserne sprækker især, når de når en temperatur på 80 grader. Her udvider kødet sig, og derfor sprækker skindet.
  • Prik hul i skindet med en gaffel – så kan kødsaften komme ud.
  • Bruger du låg på grillen, så læg låget på. Pølserne bliver stegt på samme måde, som hvis du brugte en varmluftovn. Husk at vende pølserne ofte.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

På panden i køkkenet:

Du undgår, pølserne sprækker, hvis:

  • Du varmer panden op i forvejen. Panden skal ikke være rygende varm.
  • Brug intet eller kun meget lidt fedtstof.
  • Steg pølserne ved forholdsvis svag varme.
  • Vend pølserne tit.
  • Det skal tage cirka 20 minutter at stege pølser, hvis du skal gøre det i det rigtige tempo.