Sådan tager du screenshots på din iPhone eller Android-telefon

Har du lige skiftet mellem Android og iPhone, eller har du netop investeret i en nyere telefon, kan det være svært at finde ud af, hvordan det er, du tager screenshots - det varierer nemlig ofte. Læs med og lær, hvordan du kan tage screenshots, så du nemt kan gemme opskrifter, adresser eller andet på din telefon.

iPhone 5, SE og tidligere modeller

Tryk på Home-knappen i bunden og Lås-knappen på toppen af telefonen samtidigt. Slip dem hurtigt igen og et lille eksempel af skærmbilledet popper frem i venstre hjørne.

iPhone 6, 7 eller 8

Tryk på Home-knappen i bunden og Lås-knappen på siden af telefonen samtidigt. Slip dem hurtigt igen og et lille eksempel af skærmbilledet popper frem i venstre hjørne.

På nyere iPhones med iOS 13 (eller nyere) kan man også tage et billede af en hel hjemmeside, selvom hele siden ikke vises på skærmen. 

Tag blot et skærmbillede som normalt, tryk på eksemplet nede i hjørnet og vælg 'Hele siden' fremfor 'Skærm' og tryk derefter OK. 

iPhone X og senere modeller

Tryk på Volume Op-knappen og Lås-knappen på siderne af telefonen samtidigt. Slip dem hurtigt igen og et lille eksempel af skærmbilledet popper frem i venstre hjørne.

På nyere iPhones med iOS 13 kan man også tage et billede af en hel hjemmeside, selvom hele siden ikke vises på skærmen. 

Tag blot et skærmbillede som normalt, tryk på eksemplet nede i hjørnet og vælg 'Hele siden' fremfor 'Skærm' og tryk derefter OK. 

Android-telefon

Der findes to måder at tage screenshot på på Android-telefoner.

Den første skal du trykke på Lås-knappen og Volume Ned-knappen på siden af telefonen og holde dem inde i et par sekunder.

Android-telefon

Den anden måde er, at holde Lås-knappen inde, indtil den lille menu kommer frem på skærmen.

Android-telefon

... Tryk derefter på 'Screenshot' og vupti - du har lige taget et screenshot.