Sådan steger du kylling fra lår til vinge
Hel kylling
- I ovn: 60-70 minutter i varmluftovn ved 180 grader eller 200 grader i almindelig ovn.
- I gryde: Brunes godt ved stærk varme og steger videre under låg i 45-60 minutter.
Hele lår, overlår eller underlår
- I ovn: 45-60 minutter i varmluftovn ved 180 grader eller 200 grader i almindelig ovn.
- I gryde eller pande: Brun lårene i fedtstof og tilsæt væske. Lad lårene stege videre ved middelhøj varme i 40-45 minutter.
- Hele lår: som overlår og underlår. I gryde steger hele lår dog videre i 50 minutter.
Brystfilet med eller uden skind
- I ovn: 20-25 minutter i varmluftovn ved 180 grader eller 200 grader i almindelig ovn.
- På pande 9-10 minutter på hver side ved middel varme.
Vinge
- I ovn: 15-17 minutter i varmluftovn ved 180 grader eller 200 grader i almindelig ovn.
- På pande: Brun lårene i fedtstof, hæld væske på og steg videre i 15-17 minutter.
Hjerte, lever og kråse
- Hjerte brunes og steger videre med væske i 30-40 minutter.
- Lever brunes og steger videre med væske i 8-10 minutter.
- kråse brunes og steger videre med væske i mindst en time.
kilde: Rosepoultry.dk