Sådan slipper du af med insekter på bilens forrude – brug vaskemiddel!

En tur i bil på sommervejene, og du bliver nemt massemorder. Insekter rammer ruden, dør, og så sidder insektet fast. Samvirke har tips til, hvordan du fjerner døde insekter fra forruden, fra kofangeren og andre steder på bilen.

Brug flydende, miljømærket vaskemiddel til at fjerne døde insekter på bilens forrude. Alternativt kan du "lægge" forruden i blød i våde aviser. 

Lad insekterne blive blødt op

En tur i bilen ved lidt høj fart på en sommerdag giver masser af insekter på bilens forrude, kølerhjelm og kofanger. Døde insekter kan være besværlige at få af igen, og det er ikke altid, at den hurtige bilvask på tankstationen kan få dem fjernet. Dertil er vasketiden for kort. Det bedste råd er derfor:

Læg et par våde viskestykker på forruden eller de andre steder, hvor kolonier af døde insekter siddende. Du kan bare lade viskestykkerne (eller kludene, for den sags skyld) sidde i flere timer. Lad bilen stå i skyggen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

En effektiv insektløsning – brug vaskemiddel

Vrid viskestykker eller klude op i vand tilsat flydende vaskemiddel. Brug kun miljømærket vaskemiddel, da dråberne fra bilen ledes til afløb i indkørslen eller på vejen – og kloakkerne her sender vandet direkte ud i naturen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Husk forebyggelsen: Fjern jævnligt trafikfilmen

Døde insekter kan sidde godt fast, hvis der er masser af trafikfilm på din forrude. Trafikfilm er en fedtet hinde, som lægger sig på forruden af bilen. Trafikfilm kan være en blanding af voks, skidt, støv og sod fra trafikken.

Du kan gnubbe en våd forrude med en overskåret appelsin eller et halvt æble.

Se Samvirkes tips til at fjerne trafikfilm fra forruden

Et par andre fif:

  • Rens forruden tidligt om morgenen – helst omkring det tidspunkt, hvor solen står op. Duggen, der lægger sig om natten, opbløder insekterne, og de er nemmere at fjerne, når de er lidt våde, end de knastørre insekter, solen har brændt fast.
  • Læg våde aviser på forruden i 1 time eller 2. Aviserne opbløder insekterne. Husk at lade bilen stå i skyggen, mens du lader forruden stå ”i blød”.

Kilder: DCU, Falck
 

Læs mere om