Sådan laver du glögg
Ingredienser:
- 1 fl rødvin (75 cl)
- 1 dl portvin
- 65 g hakkede mandler
- 100 g rosiner
- 50-75 g rørsukker
- 1 dl snaps, rom, portvin eller vodka
Fremgangsmåde:
DAGEN FØR: Rosinerne lægges i blød i alkohol (snaps, rom, vodka eller portvin) - det skal lige dække rosinerne.
Skold, smut og hak mandlerne groft.
Ekstrakt og rødvin blandes i forholdet 1:3. Bland sukker, portvin, mandler, og rosiner (med alkohol) i og varm langsomt op til lige før kogepunktet – GLÖGGEN MÅ IKKE KOGE. Smag på den inden servering - den må ikke være for syrlig.
I den alkoholfri version bytter du rødvinen ud med hyldebær- eller solbærsaft.
Glöggekstrakt:
Ingredienser:
- 2 stk hel kanel
- 8 kardemommefrø
- 3 stjerneanis
- 3 tsk sukker
- 1 appelsin, usprøjtet
- 1 citron, usprøjtet
- 7,5 dl Vand
- 1 håndfuld rosiner
Fremgangsmåde:
Sæt en gryde over med vandet. Skallen og saften af en halv citron og appelsin kommes i sammen med resten af ingredienserne.
Varm blandingen op til kogepunktet og skru herefter ned. Lad det simre under låg i 60 min. Rør rundt i ny og næ.
Hæld blandingen i en skål, dæk den til og lad den trække i minimum 4 timer – bedst hvis den står til dagen efter.
Blandingen sies og er klar til brug i forholdet 1 del ekstrakt til 3 dele rødvin.
Et tip: Samtidig med du laver ekstrakten, sætter du rosiner i blød i enten snaps, rom, portvin eller vodka – det giver en ekstra og fantastisk smag til gløggen.