jul

2 friske alternativer til den traditionelle gløgg

December er ensbetydende med gløgg, men der er ingen, der siger, at den skal smage, som den plejer. Samvirke har 2 bud på friske variationer af klassikeren.

Hyldeblomstgløgg til venstre og hvid gløgg med æblekonfekt til højre.

Hyldeblomstgløgg

Du skal bruge:

  • 1 l hyldeblomstsaft
  • 1 l vand
  • 4 stænger hel kanel
  • 10 hele nelliker
  • 2 stænger vanilje
  • 2 æbler i tern
  • 3 dl rosiner
  • 100 g mandelsplitter

 

Sådan gør du:

  • Flæk vaniljestængerne på langs
  • Varm langsomt hyldeblomstsaft, vand, kanel, nelliker og vanilje op i en gryde.
  • Skær æblerne i små tern
  • Kom æbler, rosiner og mandelsplitter i gløggen, lige inden den serveres i glas.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvid gløgg med æblekonfekt til

Du skal bruge:

  • 2 stænger kanel
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 spsk. peber
  • 60 g lys rørsukker
  • Skal af 1 citron
  • Skal af 1 appelsin
  • 4 dl æblemost
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 æbler
  • 75 g rosiner
  • 40 g mandelsplitter
  • Evt. 8 cl calvados

 

Sådan gør du:

  • Kog krydderier, sukker, citronskal, appelsinskal og æblemost 15 min. til en ekstrakt.
  • Hæld ekstrakten gennem en sigte.
  • Varm forsigtigt hvidvin og ekstrakt op (det må ikke koge) og tilsæt æbletern, rosiner og mandelstykker.
  • Tilsæt evt. calvados.

 

Æblekonfekt:

  • Skræl æbler og skær i både.
  • Vend bådene med honning og citronsaft og bag dem ved 120° i ca. 30 min.
  • Læg æblebådene enkeltvis på en bakke beklædt med film og sæt dem i fryseren med en tandstik i hver.
  • Smelt chokoladen i et vandbad.
  • Dyp de frosne æblestykker i chokoladen og sæt dem på bagepapir.
  • Opbevar æblekonfekten køligt.
  • Server den varme gløgg med æblekonfekten.

 

Læs mere om