December er ensbetydende med gløgg, men der er ingen, der siger, at den skal smage, som den plejer. Samvirke har 2 bud på friske variationer af klassikeren.
Hyldeblomstgløgg til venstre og hvid gløgg med æblekonfekt til højre.
Hyldeblomstgløgg
Du skal bruge:
1 l hyldeblomstsaft
1 l vand
4 stænger hel kanel
10 hele nelliker
2 stænger vanilje
2 æbler i tern
3 dl rosiner
100 g mandelsplitter
Sådan gør du:
Flæk vaniljestængerne på langs
Varm langsomt hyldeblomstsaft, vand, kanel, nelliker og vanilje op i en gryde.
Skær æblerne i små tern
Kom æbler, rosiner og mandelsplitter i gløggen, lige inden den serveres i glas.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)
ANNONCE
ANNONCE
Hvid gløgg med æblekonfekt til
Du skal bruge:
2 stænger kanel
1 tsk. nelliker
1 spsk. peber
60 g lys rørsukker
Skal af 1 citron
Skal af 1 appelsin
4 dl æblemost
1 flaske hvidvin
2 æbler
75 g rosiner
40 g mandelsplitter
Evt. 8 cl calvados
Sådan gør du:
Kog krydderier, sukker, citronskal, appelsinskal og æblemost 15 min. til en ekstrakt.
Hæld ekstrakten gennem en sigte.
Varm forsigtigt hvidvin og ekstrakt op (det må ikke koge) og tilsæt æbletern, rosiner og mandelstykker.
Tilsæt evt. calvados.
Æblekonfekt:
Skræl æbler og skær i både.
Vend bådene med honning og citronsaft og bag dem ved 120° i ca. 30 min.
Læg æblebådene enkeltvis på en bakke beklædt med film og sæt dem i fryseren med en tandstik i hver.
Smelt chokoladen i et vandbad.
Dyp de frosne æblestykker i chokoladen og sæt dem på bagepapir.