Redaktionen anbefaler






Det tager mindst en halv time, fra du tænder grillen, til den er klar. Kød, der kommer for tidligt på grillen, bliver ikke grillet nær så godt, som når du venter til kullene er helt varme og glødende.
Vær sikker på at grillen står på et solidt underlag, hvor den ikke kan tippe. Hold øje med, at der ikke er noget brandfarligt i nærheden.
Vælg trækul, hvis du vil stege grøntsager og enkelte kødstykker som bøffer, koteletter og pølser. Trækul giver kødet en lidt røget smag. De betår af kul fra nåletrær og løvtrær.
Brug briketter, hvis du vil grille en hel steg. Briketter holder temperaturen tre-fire gange så lang tid som trækul.Briketter er knust kul blandet med majsmel.
Undlad at bruge tændvæsker, benzin eller andet brandfarligt til at sætte ekstra fut i briketterne. De er ikke alene brandfarlige, men oser også fælt. Naboerne bliver kede af grillhørmen.
Fyld passende med briketter eller kul i grillstarteren. Læg let sammenkrøllet papir eller tændblokke under grillstarterens rist. Stil grillstarteren på et ikke brændbart underlag eller i bunden af grillen og antænd papir eller tændblokke.
Når alle briketter eller kul gløder, fordeles de i bunden af grillen. Grillstarteren bliver meget varm, så det er vigtigt, at bruge handsker når man hælder kullene ud. Man får en hurtigere, mere ensartet optændning ved at bruge en grillstarter uden at bruge grillvæske eller tændblokke.
Kilde: Tænk og Dansk Varefakta Nævn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10