6 gode råd før du tænder grillen op

Vælg kul til enkelte kødstykker og grøntsager, vælg briketter til steg, brug tændblokke i stedet for tændvæske.
grill flammer

Begynd i god tid

Det tager mindst en halv time, fra du tænder grillen, til den er klar. Kød, der kommer for tidligt på grillen, bliver ikke grillet nær så godt, som når du venter til kullene er helt varme og glødende.

Vælg et sikkert underlag

Vær sikker på at grillen står på et solidt underlag, hvor den ikke kan tippe. Hold øje med, at der ikke er noget brandfarligt i nærheden.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Vælg de korrekte kul

Vælg trækul, hvis du vil stege grøntsager og enkelte kødstykker som bøffer, koteletter og pølser. Trækul giver kødet en lidt røget smag. De betår af kul fra nåletrær og løvtrær.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Briketter er til stegen

Brug briketter, hvis du vil grille en hel steg. Briketter holder temperaturen tre-fire gange så lang tid som trækul.Briketter er knust kul blandet med majsmel.

Brug ikke tændvæsker

Undlad at bruge tændvæsker, benzin eller andet brandfarligt til at sætte ekstra fut i briketterne. De er ikke alene brandfarlige, men oser også fælt. Naboerne bliver kede af grillhørmen.

Brug grillstarter

Fyld passende med briketter eller kul i grillstarteren. Læg let sammenkrøllet papir eller tændblokke under grillstarterens rist. Stil grillstarteren på et ikke brændbart underlag eller i bunden af grillen og antænd papir eller tændblokke.
 
Når alle briketter eller kul gløder, fordeles de i bunden af grillen. Grillstarteren bliver meget varm, så det er vigtigt, at bruge handsker når man hælder kullene ud. Man får en hurtigere, mere ensartet optændning ved at bruge en grillstarter uden at bruge grillvæske eller tændblokke.

Kilde: Tænk og Dansk Varefakta Nævn

Læs mere om