Sådan går du nemt 10.000 skridt om dagen

Vi har alle hørt, at det er sundt at tage trappen i stedet for elevatoren, men der er langt flere genveje en trappetrinene til at få de daglige skridt, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, vi skal have hver dag.

10.000 skridt

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som minimum går 10.000 skridt om dagen, og at børn skal have 12.000 skridt. De 10.000 skridt er den basale daglige motion, danskerne anbefales. Det svarer til 100 minutters rolig gang eller 75 minutters hurtig gang. Derudover bør man også dyrke rigtig motion, som får pulsen op.

Parker bilen lidt længere nede ad gaden

Når du ankommer til job i bil, eller når du kommer hjem fra arbejde, skal du ikke parkere lige foran indgangen. Prøv at parkere et par hundrede meter væk, så du lige får sneget lidt skridt ind i hverdagen.

Tryk stop før

Ofte skynder vi os hjem, for at vi kan komme i gang med at slappe af, eller så vi kan nå ud og træne. Men hvorfor skynde sig hjem, når den gode, sunde motion suser forbi vinduerne. Stå af bussen eller toget et stop før, og nyd at sætte ekstra skridt ind på motionskontoen. Eller tag en anden busrute, der ikke stoppe helt så tæt på, hvor du bor

Fjernbetjeningen skal fjernes

Fjern batterierne i fjernbetjeningen, så du skal rejse dig fra sofaen hver gang, du vil skifte kanal. Så får du både gået lidt ekstra skridt og trænet baller og lår.

Hør musik til 

Mange spiller musik fra deres computer eller telefon, hvor tusindvis af sange står i kø for at blive afspillet, uden at du gør det mindste. Det gode ved gamle LP'er er, at du skal rejse dig for at vende dem. Og når du så alligevel står op, kunne du jo danse til den næste sang eller bare vugge et par skridt fra side til side lige ind på skridtkontoen.

Gør mobilen stationær

Lad mobilen sidde i stik eller ligge på en hylde derhjemme, så du rent faktisk skal rejse dig, når du skal bruge den.

Mål dine skridt

Det kan være motiverende i sig selv at måle, hvor langt man går. Der findes diverse skridttællere, men på de fleste smartphones kan man gratis hente en app, der kan tælle ens skridt. Bare søg på 'skridttæller'.

Gåtur med naboen

Aftal med en nabo eller ven at gå en tur efter aftensmaden. Eller gør det til en vane at gå rundt om blokken, når du har spist. Eller tag børnene eller hunden eller naboens børn med ud i haven eller en park og leg fangeleg.

Gå til toilettet

Når du er på arbejde og skal på toilettet, så vælg et toilet, der ligger så langt væk som muligt. Gerne på en anden etage.

Mindre skærm

Når du er på arbejde og skal på toilettet, så vælg et toilet, der ligger så langt væk som muligt. Gerne på en anden etage.

Lidt har også ret

Bente Klarlund Pedersen, der er overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet, skriver i Politiken, at ved 1 minuts rask gang, tager man cirka 110 skridt. Hvis du er i tvivl, om det batter at tage alle disse små skridt, kan du prøve at tage en skridttæller på - en dag, hvor du ikke gør noget særligt for at få ekstra skridt, og så den følgende dag gøre alle krumspringene fra de foregående billeder og se, hvor meget det batter.

Læs mere om