Sådan får du potteplanterne til at overleve, når du er på ferie

Selv om du skal på flere ugers ferie, kan du sagtens få potteplanterne til at overleve. Her er nogle gode råd til, hvordan du skal bære dig ad for at få vindueskarmens planter til at overleve uden dig.

Hvis du har dine potteplanter stående i urtepotteskjulere og ikke i en underskål, kan du placere et stykke oasis eller en hård svamp nede i urtepotteskjuleren under planten.

Flyt dine planter

Flyt dine planter, så de ikke står i en sydvendt vindueskarm eller i direkte sol, men flyt dem til en karm med mindre sol. Så tørrer de ikke så hurtigt ud.

Flaske på hovedet

Har du en stor potteplante, hvor der er plads til at stikke en flaskehals ned i, så kan det være løsningen på vandingsproblemet. Fyld en plastikflaske med vand og hold for hullet, når du i et snubtag stiller den på hovedet og begraver halsen i jorden. Bind flasken fast, så den ikke risikerer at vælte, og vandet ender på gulvet. Efterhånden som planten tørrer ud, vil den suge vandet til sig.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

En tragt med vand i kan nemt stikkes i blomsten

Hvis du har en tragt eller noget andet med hul i begge ender og en spids form, kan det også stikkes ned i potteplanten og fyldes med vand.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Oasis eller en hård svamp kan også bruges

Hvis du har dine potteplanter stående i urtepotteskjulere og ikke i en underskål, kan du placere et stykke oasis eller en hård svamp nede i urtepotteskjuleren under planten. Og så hælde vand i urtepotteskjuleren. På den måde kan du have meget vand ved planten uden at drukne den, og planten kan suge vand fra oasisen, når den har brug for det.

Brug håndvasken eller badet

Sæt proppen i vasken. Kom noget tykt stof, der alligevel skal smides ud eller aviser ned i håndvasken og tænd for vandet indtil det er godt vådt. Stil derefter potteplanter med huller i bunden ovenpå.

Brug en fibertex-dug

Undervandingsdugen eller fibertex-dugen skal have kontakt med vand. F.eks. en fyldt balje, der står i brusenichen, og så skal planterne stå på dugen. Fibertex-dugen vil så fordele vandet til planterne, når de har brug for det.

Læs mere om