Sådan vander du potteplanterne korrekt

Nogle mennesker har grønne fingre og kan få alt til at gro og blomstre. Andre har brug for at blive vejledt lidt for at få potteplanterne til at overleve mere end en uge. Hvis du følger disse gode råd er der stor sandsynlighed for, at dine planter vil overleve at bo i din vindueskarm.

Planter har bedst af at blive vandet i underskålen eller i urtepotteskjuleren.

Blomsterne må ikke drukne

Den mest almindelige fejl er nok at overvande sine blomster. I håbet om at være så god som mulig ved sine planter, hælder man alt for meget vand på dem. Her kan det hjælpe at give din potteplante en underskål i stedet for en potteskjuler, på den måde kan du bedre følge med i, hvornår planten har drukket op.
Hvis plantens rødder står og sopper i vand, dør rødderne på grund af iltmangel.

Planter må godt tørre lidt ud

De fleste planter har det godt med at tørre lidt ud, før de får vand igen. Så vent med at give din potteplante vand, til jorden ikke længere er fugtig for oven. Hvis du lader planten tørre lidt ud med jævne mellemrum, risikerer du heller ikke, at roden rådner.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Giv planten nok vand

Begynder bladene på din plante at hænge, eller er de yderste bladspidser begyndt at blive brune, er det nok fordi, du har glemt at vande den. Sørg for at give planten vand rutinemæssigt, så den ikke tørster i mange dage.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Vand ikke lige ved roden

Planter har bedst af at blive vandet i underskålen eller i urtepotteskjuleren. Og hvis du vander direkte i jorden, så vand så langt væk fra selve planten som mulig. En våd stamme kommer nemmere i forrådnelse end en tør.

Kom vanddråber på bladene

Med en vandforstøver kan du give planten nyt liv og få bladene til at se friske ud. Så kom gerne vanddråber på bladene, det er dejligt for planten og minder om den naturlige form for vanding – regn.

Hvor ofte skal du så vande?

Du må prøve dig frem. Det er meget forskelligt fra plante til plante. Men du kan spørge i forretningen, når du køber planten, de kan ofte giver dig et praj om, hvor ofte der skal hældes vand på.

Læs mere om