Så længe holder maden i fryseren
Gode fryseråd!
Mad holder længere, når du fryser den ned - men husk at fryse hurtigt ned og at pakke kød om.
Frys hurtigt og tø langsomt
Mad skal fryses hurtigt ned, så bevares kvaliteten bedre. Nedfrysning bør ske ved -25 grader eller på fryserens indfrysningsprogram. Ved denne temperatur dannes mindre iskrystaller i produktet end ved indfrysning ved højere temperatur, hvor indfrysningstiden er længere. Iskrystallerne vil sprænge cellerne i kødet/fisken/grønsagerne og forringe kvaliteten. Store krystaller gør mere skade end små. Når maden er frossen, kan du lade fryseren stå på -18 grader.
Pak hakkekødet om
Hovedparten af det hakkekød, man kan købe i supermarkedet, er pakket i beskyttende atmosfære for at sikre holdbarheden på køl. Du bør ikke nedfryse kødet i de sorte bakker. Bakkerne og folien over er ikke egnet til nedfrysning og vil give kødet en sur lugt og kedelig farve. Pak om og brug fryseposer, der er tykkere og dermed sikrer holdbarhed bedre.