opskrift på spicy fishcakes med kartofler og laks
Hovedret til 4 personer
Du skal bruge:
- Ca. 250 g kogte kartofler
- 2 små, ferske laksefileter, ca. 300 g (uden skind)
- 1 tsk. salt
- 3 forårsløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- Revet skal af 1 lime
- ½-1 frisk rød chili, finthakket
- 1 lille potte frisk koriander, hakket
- 2 tsk. rød karrypasta eller chilisauce
- 1 æg
- Evt. 1 spsk mel
- Neutral olie, til stegning
Tilbehør:
- Kogte ris
- Asiatisk inspirerede syltede agurker (se tip)
Sådan gør du
- Riv eller mos kartoflerne, og kom dem i en stor skål. Hak laksen i meget små stykker med en skarp kniv, og drys den med salt. Lad den trække et par minutter, og bland den så i kartoflerne.
- Tilsæt hakket forårsløg, hvidløg, limeskal, chili, koriander, karrypasta og æg. Rør det sammen til en ensartet masse. Lad den hvile 5 min. Tilsæt evt. 1 spsk. mel, hvis massen er for blød til at forme.
- Varm olien på en pande over midde-høj varme, og form farsen til små, let flade kugler. Steg dem gyldne og faste i olien i ca. 3-4 min. på hver side.
- Server dine fishcakes varme eller lune. Gem gerne rester, og brug dem kolde i madpakken.
TIP: Server fishcakes med asiatisk inspirerede syltede agurker:
Skær 1 agurk i tynde strimler (med en kartoffelskræller), og vend den sammen med lidt salt, 1 spsk. sød chilisauce og saften af 1 lime. Lad det trække 5-10 min. inden servering.
TIP: Brug lys fisk, f.eks. torsk eller sej, i stedet for laks.