Kom i gang med at gå: Sådan finder du et gå-fællesskab

Det er sundt at gå, og det kræver ingen forudsætninger. Går du i et gå-fællesskab, er det lettere at komme ud af døren på jævnlig basis og samtidig kan du måske få nye spændende bekendtskaber. Med hjælp fra Programleder hos Dansk Idrætsforbund Thomas Lind får du her inspiration til at komme i gang – bogstavelig talt
En gruppe mennesker går en tur sammen

Man taler godt sammen, når man går. Gå-fællessakber findes i det meste af landet.

En god måde at begynde at motionere på

Vil du gerne være mere aktiv, men kan ikke overskue at trække i et par løbebukser eller begynde til en sportsgren, så er gåture en god måde at komme i gang med at røre sig på. Gang giver en lang række gavnlige sundhedseffekter, uden at det kræver særlige fysiske forudsætninger eller tekniske færdigheder.

Gå-fællesskaber holder dig til ilden

Der er flere gode grunde til at opsøge et gå-fællesskab. Når aktiviteten bliver organiseret, er der større sandsynlighed for, at man får rørt sig på jævnlig basis, end hvis man blot går en tur for sig selv. Samtidig er man langt mere tilbøjelig til at komme igen, hvis man opbygger sociale relationer i et fællesskab. Det sociale aspekt er i sig selv en god grund til at finde nogle at gå sammen med. Du bliver ikke kun holdt til ilden, men får også mulighed for at lære nogle nye spændende mennesker at kende. Man taler godt sammen, når man går!

Sådan finder du et gå-fællesskab nær dig 

Der findes gå-fælleskaber og foreninger og klubber, der arrangerer gåture, over hele landet. På bevaegdigforlivet.dk/gang finder du et Danmarkskort, hvor du kan zoome ind og se, hvilke muligheder, der er i dit område.

Hvilket fællesskab passer til dig?

Bevæg dig for livets gå-fællesskaber: Lige nu eksisterer der omkring 60 gå-fællesskaber ledet af Bevæg dig for livets gå-værter. Bevæg dig for livets gåfællesskaber er fordelt ud over store dele af landet, og det er gratis at deltage på turene. Du skal blot henvende dig til den lokale gå-vært. Se et oversigtskort med kontaktoplysninger her.  

Dansk Vandrelaug: Dansk Vandrelaug har 20 afdelinger, som arrangerer gåture rundt om i landet. Det kræver medlemskab at deltage på turene. Foreningen arrangerer desuden vandrerejser til udlandet. Find kontingentsatser og mere info på Dansk Vandrelaugs hjemmeside

Vandreforeningen Fodslaw: Vandreforeningen Fodslaw arrangerer gå- og vandreture i både Danmark og udlandet. Foreningen har 39 underafdelinger rundt om i landet. Turene er forbeholdt medlemmerne. Find kontingentsatser og mere info på Vandreforeningen Fodslaws hjemmeside

Lokale fællesskaber: Der findes desuden en lang række lokale foreninger, klubber og fællesskaber rundt om i landet som arrangerer gå-ture. Nogle gå-fællesskaber tager et kontingent for at være med, mens andre er gratis. Find mere info på Bevæg dig for livets oversigtskort eller undersøg selv mulighederne i dit lokalområde.