Får jeg motion på min elcykel?

Elcyklen kan give masser motion og har mange sundhedsmæssige fordele, hvis du spørger træningsekspert Marina Aagaard.

Du kan sagtens få en bedre kondi af at køre på elcykel, hvis du cykler regelmæssigt. 

Elcyklen giver god motion

At cykle på en elcykel kan sagtens være en god kilde til motion. Cykling på en elcykel fungerer i udgangspunktet på samme måde som almindelig cykling, og elcyklen har derfor samme sundhedsmæssige fordele som en cykel uden el. Selvom du får hjælp fra elcyklens motor, står du selv for en større eller mindre del af cyklingen.  

Vil du have så meget motion som muligt, så slå motoren fra, eller indstil den til det laveste niveau, når du ikke har brug for hjælpen.

Elcyklen har mange sundhedsmæssige fordele

Ifølge træningseksperten Marina Aagaard viser flere undersøgelser, at det er sundt at hoppe op på elcyklen og tage en tur. Regelmæssig cykling på en elcykel kan give dig lavere blodtryk, hvilket betyder mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme. Det kan også være med til at sænke din fedtprocent, give dig lavere taljemål, sænke din kropsvægt og dermed også dit BMI. Desuden kan elcyklen være med til at give dig en bedre kondi.

Ved at cykle på en elcykel i moderat tempo forbrænder du i gennemsnit 300-350 kalorier i timen. Til sammenligning er tallet 600-800 kalorier på en almindelig cykel. Kalorieforbrændingen afhænger dog af mange forskellige faktorer og kan variere meget.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Om Marina Aagaard

  • Idrætslektor med en master i fitness og træning fra SDU
  • Motionsekspert for DR
  • Forfatter til 30 bøger om træning og sundhed
  • Ejer af firmaet aagaard, der blandt andet afholder sundhedskurser og træningsworkshops
  • Har holdt foredrag om træning og sundhed i 25 år​

Elcykling er meget bedre end ingen cykling

Marina Aagaard peger på, at det er bevist, at mange bliver mere motiveret til at tage cyklen, når den er udstyret med en motor. Med udsigt til lidt hjælp, når der er modvind på cykelstien, virker cykelturen mere overskuelig. En elcykel kan altså få dig til at cykle mere – og længere – end du ellers ville have gjort. Herved kan elcyklen blive en erstatning for bil, bus eller tog. Og det er godt for din sundhed.  

En ladcykel med el kan give mere motion

Om ladcyklen med el giver mere motion end en almindelig elcykel, kommer an på, hvor stor belastning du kører med. Har du 2 unger og 5 indkøbsposer på ladet af din elladcykel, vil det selvsagt give mere motion, end hvis du kører alene rundt uden belastning på din almindelige elcykel. Mængden af motion afhænger derfor dels af, hvor meget cyklen vejer, og hvor meget vægt du derudover fylder på den, og dels af, hvor kraftig cyklens motor er, og hvor meget hjælp du får fra den.

Kilder: Marina Aagaard og marinaaagaardblog.com

Læs mere om