Hvorfor falder min chokoladekage sammen på midten?

Hvad gør jeg galt, når jeg bager min chokoladekage?
?

Jeg har gennem nogle år bagt en chokoladekage og brugt den samme opskrift. De sidste gange er den begyndt at falde sammen på midten, ca. 5 min. før den skal ud af ovnen. Hvorfor gør den det?

Kirsten Skou, Alsbjerg

Svar fra Winnie From Thesbøl

Jeg går ud fra, at du ikke har ændret på sammensætningen af ingredienser: Æg af samme størrelse, fedtstof, samme kakaoindhold i chokoladen, samme type mel. Jeg går også ud fra, at du anvender samme metode, når du laver dejen.



Her får du nogle forslag til, hvad du kan forsøge:

•    Prøv at sigte melet ned i skålen sammen med evt. bagepulver og kakaopulver.

•    Sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur.

•    Vær sikker på at ovnen har opnået bagetemperaturen, før kagen sættes ind.

•    Lad være med at åbne ovndøren, før tiden er gået.

•    Endelig kan du forsøge at erstatte 1 æg med 1 tsk. bagepulver, hvis opskriften kræver mange æg.

Held og lykke med forsøgene.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Læs mere om