7 ting du næsten ikke kan undvære, når du skal bage
Vær præcis
Kagebagning på slump kan give et uheldigt resultat.
Invester i en køkkenvægt, så mængden af ingredienser bliver præcis hver gang.
Måleskeer er bedre end teskeer og skeer fra køkkenskuffen.
Elpisker eller røremaskine er et must
Der er grænser for, hvor mange armkræfter vi kan lægge i håndpiskning af en kagedej.
Fortidens husmødre havde overarme som honningmeloner.
I dag kan 10 minutters piskning tage livet af selv den stærkeste, og elpiskeren er svær at undvære i kagekøkkenet.
Vælg forme i metal
Aluforme, springforme, tærteforme og brødforme af metal giver den bedste varmeoverførsel og bager kagen jævnt.
Samtidig er der mindst risiko for, at kagen hænger fast i en metalform.
Brug bagerist til afkøling
Bageristen er god til at afkøle nybagte kager på.
Når kagen står på en rist, kan dampen slippe væk, så kagen ikke bliver blød. Ovnristen fra bradepanden kan bruges som bagerist.
Dejskraberen af gummi får hele dejen med
Dejskraberen af gummi er bedst til at nå ned i skålens kurve og opfanger mest effektivt al skålens indhold, men den har kortere levetid end en skraber af plastic.
Plastikskrabere er lidt for ubøjelige til at være helt så effektive som gummiskrabere.
Kagepenslen skal være blød
Vælg en blød type kagepensel, der ikke kommer til at ridse dejen. Vask den i varmt vand og tør den godt, hver gang den har været i brug.
Pas på at penslen ikke har løse hår, der kan sætte sig på overfladen af bagværket.
Færdigkøbt sprøjtepose er nemmere at bruge end hjemmelavet
En sprøjtepose kan laves af et kræmmerhus af pergamentpapir eller en kraftig plasticpose beregnet til fødevarer, hvor du klipper det ene hjørne af.
Men det nemmeste er at arbejde med en sprøjtepose, der er beregnet til formålet.